Zeci de hoteluri de pe litoral sunt scoase la vânzare

3230
4
Zeci de hoteluri de pe litoral sunt scoase la vânzare - selena2l-1360248546.jpg
Sezonul estival 2012 a fost unul extrem de bun, cel mai bun din ultimii cinci ani, asta au recunoscut-o chiar reprezentanții din turism. Așadar, putem vorbi și despre câștiguri pe măsură. Pentru mulți dintre hotelierii de pe litoral nu a fost însă de ajuns. Așa se face că la această oră zeci de hoteluri sunt scoase la vânzare. Dacă unele sunt la prima "experiență" de acest fel, altele au fost scoase, retrase și apoi scoase iarăși la vânzare de câteva ori în ultimii ani, mai exact de când criza a început să trieze în toate sectoarele de activitate. Mulți nu au reușit să gestioneze bine activitatea, per ansamblu, alții pur și simplu nu mai fac față cheltuielilor.


"Impozitarea este excesivă, taxele sunt mari. S-au săturat să mai muncească în gol. Noi nu avem nicio facilitate. Unii dintre cei care acum vând vor să se mute cu totul din România, alții nu au reușit să gestioneze foarte bine activitatea tocmai din cauza fiscalității excesive, a creditelor scumpe, a activității sezoniere", a explicat președintele Asociației Patronale, Nicolae Bucovală. În plus, creșterea prețului la utilități reprezintă o altă foarte mare problemă pentru hotelieri, alături de una mai veche, TVA-ul de 24% la serviciile de masă vândute la pachet cu cazarea.

Potrivit lui Nicolae Bucovală, la această oră doar patru hoteluri din Mamaia sunt scoase la vânzare, însă agenții imobiliari țin să sublinieze că acestora li se adaugă și foarte multe pensiuni, dar și mini-hoteluri. Iată doar două exemple: Hotelul Selena este scos la vânzare cu 2,95 milioane de euro, iar Hotelul Sulina, cu 4 milioane de euro.

"O să mai avem o surpriză în toamnă, când ne așteptăm și alții să vândă", a subliniat Nicolae Bucovală.

De asemenea, un nou proprietar își caută și alte două hoteluri destul de cunoscute, Ten Hotel Union din Eforie Nord și Ten Hotel Victory din Mamaia.

De ani buni pe piață este și Hotel Grand, din centrul orașului. Totuși, în acest caz situația este mai complicată. Se pot vinde numai etajele unu și doi și terasa superioară, la 850.000 de euro.

"Cei care vor să cumpere vor hoteluri cu camere multe, mari, însă foarte greu se finalizează o tranzacție. Sunt și foarte multe pensiuni de vânzare, însă de regulă sunt departe de plajă, nu constituie oferte tentante. Apoi, prețurile cerute sunt măricele", a precizat directorul All Imobiliare Constanța, Marius Coman.

Foarte multe hoteluri, mini-hoteluri și pensiuni de vânzare sunt însă în sudul litoralului. Agențiile imobiliare au în portofoliu zeci de oferte, dar clienții lipsesc cu desăvârșire.


Comentează știrea

...
8 februarie 2013
...

'Hoteluri de pe litoral " scoase la vanzare... in mod normal acest lucru ar fi imbucurator, dar din pacate am vazut ce s-a intamplat in anii ce au trecut cu acele hoteluri ce au fost scoase la vanzare: au fost lasate in paragina si acest lucru se intampla sub ochii autoritatilor :-( .... In momentul in care un hotel este vandut trebuie ca noul proprietar sa fie OBLIGAT sa si investeasca in acest hotel si sa-l faca functionabil, dar din pacate noi proprietarii un investesc nici un ban penru renovare ptr ca ei de fapt doresc sa-si scoata banii de pe acel hotel.. prin vanzarea lui in momentul cand acesta arata jalnic, ca o ruina dar terenul a crescut la un pret fabulos.... Deci faceti va rog ceva in acest sens, spre exemplu daca intr-un an de la vanzare, hotelul este lasat de isbeliste confiscati-l sau puneti pe noii proprietari sa plateasca taxa de impozit de 5 ori mai mare decat valoarea hotelului.. atunci sa vedeti cum se vor istovi sa faca hotelul functionabil !!! DACA NU SE IAU MASURI IN ACEST SENS.. NU V-A MAI RAMANE NIMIC DIN LITORALUL ROMANESC... NIMIC!!! SAU POATE PESTE 100 DE ANI CAND NEPOTII NOILOR PROPRIETARI DE HOTELURI DORESC SA VANDA HOTELURILE LA INVESTITORI SRAINI PE SUME FABULOASE...

!
8 februarie 2013
LICITATIE CINSTITA

SCOTETI-LE LA LICITATIE, DAR CINSTIT!!!!, CA SI INVESTITORI STRAINI SA INVESTEASCA IN LITORALUL ROMANESC FARA SA FIE NEVOITI SA DEA SPAGI GRASE LA POLITICENII NOSTRI DRAGI..DOAR ASA MAI ARE SANSE LITORALUL ROMANESC SA.SI REVINA..

!
8 februarie 2013
!

Aoleu ce Bou esti !. Aici este vorba de hoteluri private fraiere... ce drac' licitatie vorbesti?

Răspuns la: LICITATIE CINSTITA
Adăugat de : !, 8 februarie 2013
SCOTETI-LE LA LICITATIE, DAR CINSTIT!!!!, CA SI INVESTITORI STRAINI SA INVESTEASCA IN LITORALUL ROMANESC FARA SA FIE NEVOITI SA DEA SPAGI GRASE LA...
no name
3 aprilie 2013
no subject

Hotel Sulina s-a vandut deja.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3396 secunde