Uniunea Europeană, provocare importantă

374
Uniunea Europeană, provocare importantă - cumvafirezolvataproblema-1436453425.jpg

Articole de la același autor

UE trebuie să utilizeze mai eficient resursele sale naturale. O creștere de 30% în productivitatea resurselor, până în 2030, ar putea crește PIB-ul Uniunii cu aproape 1% și ar putea crea 2 milioane de locuri de muncă suplimentare, durabile, se arată în rezoluția votată de deputații europeni. Pentru a obține această creștere, UE are nevoie de obiective obligatorii de reducere a deșeurilor, de o revizuire a legislației privind ecodesignul și de măsuri de deconectare a creșterii economice de utilizarea resurselor.


Rezoluția răspunde comunicării Comisiei privind pachetul "economiei circulare", prezentate la 3 iulie 2014, împreună cu o propunere legislativă privind deșeurile care a fost retrasă câteva luni mai târziu. 


Noile obiective obligatorii privind reducerea deșeurilor ar putea duce la crearea a 180.000 de locuri de muncă, spun deputații. Ei cer Comisiei să depună astfel de obiective până la sfârșitul anului 2015, inclusiv obiective obligatorii privind reducerea deșeurilor, precum și o reducere graduală a tuturor terenurilor de deșetare. 


Pentru a combate problema resurselor limitate, extracția și utilizarea resurselor trebuie reduse, iar legătura dintre creștere și utilizarea resurselor naturale trebuie eliminată, spun deputații. Pentru a face resursele mai durabile până în 2050, politica UE trebuie să prevadă reducerea consumului de resurse la nivele durabile, o mai mare utilizare a resurselor regenerabile și eliminarea graduală a substanțelor toxice. 


Textul mai arată că din 2018 ar trebui să fie obligatorii indicatori privind eficiența resurselor, măsurarea consumului de resurse, inclusiv importurile și exporturile, precum și utilizarea acestora. Deputații cer un target obligatoriu la nivelul UE de creștere a eficienței resurselor de 30% până în 2030 (raportat la nivelul din 2014), precum și obiective individuale pentru fiecare stat membru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde