Uluitor! Ministrul Agriculturii susține că avem o flotă națională de pescuit pe mare

283
Uluitor! Ministrul Agriculturii susține că avem o flotă națională de pescuit pe mare - ministrulflotajpeg-1477498867.jpg

Articole de la același autor

Luând cuvântul în cadrul Conferinței la Nivel Înalt privind Cooperarea Consolidată pentru Pescuit și Acvacultură la Marea Neagră, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a susținut că "România este interesată de consolidarea flotei naționale de pescuit, care este caracterizată prin preponderența navelor de mici dimensiuni cu activitate de pescuit costier, utilizând tehnici mai prietenoase cu mediul, comparativ cu pescuitul de tip industrial practicat de navele de mari dimensiuni."

Se pune întrebarea dacă flota națională de pescuit de la Marea Neagră despre care vorbește ministrul Irimescu există cu adevărat sau e doar în închipuirea lui?

În anul 2007, așa-zisa flotilă maritimă de pescuit cuprindea 14 nave bătrâne și hârbuite. Dintre acestea, doar 11 nave mai erau înmatriculate. Nouă nave aveau armatori români, iar două nave, proprietari turci.

Flotila a dispărut rapid, scoaterea navelor din exploatare fiind finanțată de Uniunea Europeană. La 1 ianuarie 2013, România mai avea în exploatare doar două nave de pescuit, importate din Turcia. Să fi apărut între timp o mândrețe de flotilă de pescuit, invizibilă pentru noi, constănțenii, dar care poate fi văzută de la fereastra ministrului Agriculturii?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Vineri, 23 Septembrie 2016
Stire din Economie : De ce s-au dus fermierii români în Iran
Pagina a fost generata in 0.3818 secunde