Subvenții de peste 33 de milioane de euro, pentru 11.000 de fermieri români

188
Subvenții de peste 33 de milioane de euro, pentru 11.000 de fermieri români - subventiidepeste33demilioanedeeu-1499070053.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a dispus măsuri urgente pentru ca subvenții de peste 33 de milioane de euro să ajungă la peste 11.000 de fermieri români, se arată într-un comunicat de presă. Totalul rambursărilor europene pentru agricultură se ridică astfel la 2,624 miliarde de euro, după această ultimă tranșă, aferentă lucrărilor de anul trecut, și consolidează poziția României de pe primul loc în clasamentul UE privind fondurile europene atrase și utilizate în agricultură. 


Ministrul finanțelor, Ionuț Mișa, a dispus măsuri cu caracter excepțional la nivelul Trezoreriei București, pentru finalizarea întregii proceduri legale, pentru ca o ultimă tranșă de subvenții agricole să ajungă la fermierii români, respectiv subvențiile destinate susținerii producției vegetale. 


Specialiștii Trezoreriei București, cu atribuții specifice, lucrează intensiv până când și ultima solicitare, respectiv document de plată, este procesată corespunzator. 


"Este un efort comun, atât al specialiștilor Ministerului Finanțelor și Trezoreriei București, cât și al celor de la Ministerul Agriculturii și APIA. Suntem deciși să recuperăm orice întârziere și facem eforturi susținute în acest sens. Un exemplu clar este și acesta, când, în prima ședință a noului guvern, s-a adoptat Hotârărea de Guvern nr. 434/30.06.2017, publicată în M.O. nr. 505, privind sprijinul pentru producția vegetală. În regim de urgență, dat fiind termenul extrem de strâns, facem tot ce este necesar ca banii să ajungă la agricultori, cât mai repede posibil, pentru că realmente au nevoie de ei", susține Ionuț Mișa, ministrul finanțelor. 


33.788.356,48 de euro este suma totală care a fost plătită într-o singură zi - 30 iunie 2017 - pentru "sprijinul cuplat la vegetal", așa cum e definit în normele legale. 


11.091 este numărul total de fermieri, beneficiari în drept să încaseze respectiva subvenție, aferentă lucrărilor la culturile vegetale, în campania 2016. 


Întreaga sumă se acordă de la bugetul statului, prin intermediul APIA - Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură și, ulterior, după trimiterea întregii documentații la Bruxelles, va fi rambursată din fondurile europene alocate domeniului. 


Termenul limită până la care această ultimă tranșă de 33.788.356,48 euro se putea aloca este 1 iulie 2017. 


După plata acestei ultime subvenții totalul plăților efectuate în agricultură în perioada 16 octombrie 2016 - 30 iunie 2017 se ridică la 2,624 miliarde euro. Întreaga sumă a fost achitată de la bugetul statului și urmează să fie recuperată integral din rambursările fondurilor europene alocate României pentru agricultură. 


Totalul de 2,624 miliarde de euro fonduri europene atrase pentru agricultură a plasat România, în premieră, pe primul loc în Europa, în clasamentul utilizării resurselor financiare alocate agriculturii. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5012 secunde