Stelian Fuia a preluat Ministerul Agriculturii. Vezi ce-și propune

516

Articole de la același autor

Ieri a avut loc semnarea protocolului de predare - primire a mandatului de ministru al agriculturii și dezvoltării rurale între Valeriu Tabără și Stelian Fuia.

Noul ministru, Stelian Fuia, consideră că acest mandat este un moment de provocare maximă: "Este un minister foarte greu, iar obiectivul meu este foarte clar - să-l transform într-un minister al economiei rurale. Putem face investiții de infrastructură în mediul rural, dar dacă nu creăm și locuri de muncă această infrastructură nu va avea viitor". De asemenea, ministrul a punctat ca un alt obiectiv al mandatului său obligația de a da fermierilor Camerele Agricole în acest an pentru a se organiza. Acestea trebuie inițiate, înființate și pregătite astfel încât, în 2014, când intrăm în noua Politica Agricolă Comună să poată fi accesate fondurile pentru consultanță.

Stelian Fuia a menționat și că în ceea ce privește personalul din Minister și din instituțiile subordonate va urma o perioada de analiză și reorganizare, dar și de debirocratizare a acestei infrastructuri în vederea creării unei noi baze, eficiente și regionale. Totodată, un alt obiectiv menționat de Stelian Fuia, cu ocazia preluării mandatului de ministru, este creșterea suprafeței cultivate în România și sancționarea celor care nu-și vor lucra terenurile agricole.

"Este foarte important să accelerăm absorbția fondurilor europene pentru că este un minister cu multe fonduri alocate, iar anul acesta MADR are de accesat între 2,4 și 2,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă circa 40% din cât s-a angajat să atragă Guvernul României", a mai afirmat noul ministru, Stelian Fuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7417 secunde