Sindicatele reclamă multinaționalele la guvern că nu respectă sărbătorile legale

198
Printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA" și Federația Sindicatelor din Comerț, semnalează "situația gravă" apărută în cadrul companiilor multinaționale.

Se arată că până nu de mult, companiile multinaționale din comerț au avut o atitudine decentă față de sărbătorile naționale legale și față de angajați, magazinele rămânând închise trei zile pe an: pe 1 ianuarie, în prima zi de Paște și prima zi de Crăciun. De curând, însă, una dintre multinaționale a anunțat că va deschide o parte din magazinele alimentare în prima zi de Crăciun. 

"Precedentul fiind creat, ne așteptăm ca și alte companii multinaționale din comerț să decidă deschiderea magazinelor în prima zi de Crăciun, încălcând prevederile art. 139 din Codul muncii, privind sărbă-torile legale, motivând că, în domeniu, concurența este acerbă. Aceleași companii nu și-ar permite în țara de origine să deschidă magazinele în zilele de sărbătoare legală și mai ales de Ziua Națională! Dar în România este posibil." 

Cele două organizații solicită premierului și guvernului să adopte o hotărâre prin care să se stopeze deschiderea magazinelor măcar de Ziua Națională a României, în prima zi de Crăciun, de 1 ianuarie și în prima zi de Paște. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3247 secunde