"Scarabeo 9" - o platformă de foraj petrolier gigant se îndreaptă spre portul Constanța

12432
9

Articole de la același autor

Ieri, 18 septembrie 2017, traficul naval prin Strâmtoarea Bosfor, de la Marea Neagră, a fost suspendat temporar, pentru a permite unei platformei de foraj petrolier gigantice, ce urmează să ajungă la Constanța, să tranziteze canalul. 


Este vorba de "Scarabeo 9", care aparține companiei Saipem, unul dintre cei mai mari jucători ai lumii, din sectorul petrolier. Înmatriculată sub pavilion Bahamas, "Scarabeo 9" este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generație. Construită în 2009, este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) și să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut, lungimea de 115 metri și lățimea de 86,33 metri. Spre comparație, stadionul "Cluj Arena" are 105 metri lungime și 68 de metri lățime. 


Platforma dispune de locuri pentru 200 de persoane, este dotată cu helioport, spital, săli de gimnastică și de recreere. La tranzitarea strâmtorilor a fost însoțită de patru remorchere, o navă de intervenție în caz de urgență și o ambarcațiune.Trebuie precizat că, din cauza restricțiilor de înălțime și adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele și Bosfor, platforma a fost dezasamblată, urmând a sosi la Constanța fără partea superioară. 


Componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime. Se estimează că platforma va sosi, în portul Constanța, miercuri, 20 septembrie 2017, la ora 7. Va acosta în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de re-asamblare și pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.


Platforma este agenturată de compania Idu Shipping & Services.


Marea Neagră a devenit punctul de atracție al giganților din industria petrolului, în urma descoperirii unor "rezerve istorice" de gaze și țiței, cum le-au etichetat experții.


Comentează știrea

Liviu Burebista
19 septembrie 2017
Marea noastra aur negru poarta...........

Iata cum santem deposedati de toate resursele si bogatiile tari. Platforma " Scarabeo 9" apartine companiei Saipem, unul dintre cei mai mari jucatori ai lumii, ( se numesc jucatori pt ca se joaca cu vietile si resursele noastre naturale ) din sectorul petrolier. Inmatriculata sub pavilion Bahamas, adica "paradis fiscal" , vine in portul Constanta sa ne deposedeze de petrol si gaze. Din pacate pt noi , nu o sa vedem nici-o picatura de petrol extras de platforma "Scarabeo9", totul va pleca in alta parte. Si daca prin absurd vom beneficia de acest petrol sau gaze, va fi la un pret foarte ridicat .Intr-un fel ne meritam soarta pt ca nu ne revoltam , cine doarme adanc este pradat de hoti si lasat in kurul gol.

Liviu Burebista
19 septembrie 2017
Sa inteleg ca esti produsul dintre doi barbati?

Vezi ca esti prost, dacii ,domnitorii si boierii romani nu au extras petrolul de pe fundul marii pt. simplul fapt ca atunci, nu exista tehnica necesara de extragere, nicaieri in lume. Cand vine vorba de comunisti, aici gresesti capital, zacamintele de petrol si gaze din Marea Neagra au fost descoperite si sa inceput extractia inca din anii 80 . Tu unde erai de nu ai la cunostinta aceste adevaruri? Daca nu stiai, afla ca noi am avut si tehnica si capacitate de-a extrage zacamintele de petrol de pe fundul marii, numai ca de la revolutie si pana in prezent tara asta , a avut parte numai de idioti ca tine, care au vandut resursele tarii catre straini.

Karadeniz
20 septembrie 2017
platformele românești

Platformele românești mai extrag si astăzi, doar Gloria, petrol si gaze dar doar pana la adâncimea apei de maxim 100 metri. Noile zăcăminte de petrol si gaze sunt deja in zonele din platoul continental cu adâncimi ale apei mult mai mari ce necesita alte tipuri de platforme. Treaba cu vândutul ține de economia de piață, că noi încă mai suntem tributari vremurilor vechi cu partidul stat si conducatorul iubit, ține de timp, peste 20-30 de ani noile generații vor depăși acest handicap. http://adevarul.ro/locale/galati/monstrii-metalici-mijlocul-marii-istoria-tumultoasa-celor-sapte-platforme-foraj-marin-realizate-galati-1_555c78b1cfbe376e3567afe6/index.html https://vasiledragomir.wordpress.com/2017/06/16/viata-de-petrolist-pe-platformele-marine-de-foraj/

Răspuns la: Sa inteleg ca esti produsul dintre doi barbati?
Adăugat de : Liviu Burebista, 19 septembrie 2017
Vezi ca esti prost, dacii ,domnitorii si boierii romani nu au extras petrolul de pe fundul marii pt. simplul fapt ca atunci, nu exista tehnica...
Adi
20 septembrie 2017
Fals

Scarabeo 9 va fora ina pele rusesti, pentru o campanie ruseasca. Despre ce resurse ale romaniei vorbesti?:)

Răspuns la: Marea noastra aur negru poarta...........
Adăugat de : Liviu Burebista, 19 septembrie 2017
Iata cum santem deposedati de toate resursele si bogatiile tari. Platforma " Scarabeo 9" apartine companiei Saipem, unul dintre cei mai mari jucatori...
Romanii + Bulgarii = Prostii snobi ai Europei
21 septembrie 2017
Cumparati masini, ca asta e menirea voastra, sa fiti sclavi. Ei va iau resursele, voi cumparati-le masinile, mancarea, materialele de constructie.

Ne meritam soarta, deoarece suntem snobi, ne place sa cumparam ce ne baga strainii pe gat si sa le cumparam apoi si combustibilul. Romanii cumpara BMW-uri mai ceva decat au nemtii, insa nu au autostrazi, spitale, nici macar salarii la jumatatea lor. Pentru un om cu ceva inteligenta, asta este strigator la cer. Ne place sa ne dam rotunzi in masini luxoase si vile facute cu materiale de import. Suntem OFICIAL sclavi de consum, timp in care ni se praduieste tara. Germanii si strainii isi asigura viitorul vanzandu-ne masini scumpe si mulgandu-ne tara de resurse. Vom lasa copiilor nostri un mare RAHAT.

Nu putem scapa.
21 septembrie 2017
Suntem sclavi, la propriu, din tata in fiu.

Strainii isi asigura viitorul economic vanzandu-ne masini scumpe si mulgandu-ne tara de resurse. Patrioti din fire, mergem tantosi in carutele lor, in hainele lor, muncim pt ei si le dam recolta pe gratis. Peste vreo 30 de ani vom urla iar ca ne-au furat strainii. La fel cu otomanii, romanii.. niciodata nu ne-au cucerit intrutotul, pentru ca nu a fost nevoie. Ne-am vandut mereu singuri. Traditia merge mai departe.

Lui pulirebista
23 septembrie 2017
prosti dacopati cu crez

CAPITALISMUL INSEAMNA EVOLUTIE SI CONSUM DE RESURSE..nimeni nu se poate impotrivi evolutiei si progresului prin consum de resurse....dacopatii si naivii latra la luna de secole si ursul merge.

Răspuns la: Marea noastra aur negru poarta...........
Adăugat de : Liviu Burebista, 19 septembrie 2017
Iata cum santem deposedati de toate resursele si bogatiile tari. Platforma " Scarabeo 9" apartine companiei Saipem, unul dintre cei mai mari jucatori...
Victor
3 octombrie 2017
marea noastra aur poarta

Pentru ca nu realizezi cine e prostu o sa-ti desenez: Romania nu e capabila de ce visezi tu, pur si simplu suntem inapoiati(si tu ai o parte din vina). Daca vrem sa ne dezvoltam trebuie sa cedam o parte din bogatiile noastre la care acum nu putem ajunge, si sa folosim cealalta parte a lor. Alternativa e sa nu facem nimic acum doar sa dam din gura cum faci tu, sa asteptam 100 de ani poate ne vine mintea la cap si sa ne apucam atunci de treaba dupa ce om evolua putin; insa e posibil atunci ca hidrocarburile sa nu mai intereseze pe nimeni.

Răspuns la: Sa inteleg ca esti produsul dintre doi barbati?
Adăugat de : Liviu Burebista, 19 septembrie 2017
Vezi ca esti prost, dacii ,domnitorii si boierii romani nu au extras petrolul de pe fundul marii pt. simplul fapt ca atunci, nu exista tehnica...
Liviu Burebista
5 octombrie 2017
Pentru Victor si celorlalte slugi Sorosiste

Mai Victoras si celui ce vrea sa i-o s+u+g+a lui Burebista, voi v-ati nascut ieri si a-ti fost hraniti cu propaganda multiculturala, globalista si v-au bagat in cap ca : este bine sa vina strainii sa-ti ia resursele si sa te lase in curul gol. V-au invatat la scoala ca noi nu avem istorie, nu avem stramosi , nu avem traditii si ca suntem niste idioti. Nu ne vom dezvolta niciodata cedand strainilor resursele noastre . Dinpotriva ne vom scumfunda si mai tare si vom fi folositi de straini , care se inbogatesc pe spinarea noastra. Ismail Karadeniz sustine ca as fi tributar , vremurilor vechi, cu partidul stat, te inseli amarnic "efendi" eu sant plecat din tara de 30 de ani. Spui ca situatia se va schimba peste 20-30 de ani, noile generatii vor depasi acest "handicap". Ai dreptate ca se va schimba situatia, dar se va schimba in si mai rau decat este acum si anume: vom ramane fara tara, daca se continuua in aceeasi directie . SALUTARI DE LA UN DACOPAT.

Răspuns la: marea noastra aur poarta
Adăugat de : Victor, 3 octombrie 2017
Pentru ca nu realizezi cine e prostu o sa-ti desenez: Romania nu e capabila de ce visezi tu, pur si simplu suntem inapoiati(si tu ai o parte din...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3004 secunde