Salariu minim de 1.250 lei, de la 1 mai 2016. Guvernul promite și o indexare suplimentară

458
3
Salariu minim de 1.250 lei, de la 1 mai 2016. Guvernul promite și o indexare suplimentară - salariuminim-1451396389.jpg

Articole recomandate

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creșterea salariului minim la 1.250 lei, începând de la 1 mai 2016, dar și indexarea automată care va ține cont de coșul minim și de inflație, propunere cu care sindicatele sunt de acord.

Într-o intervenție la Realitatea TV, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că se va face și un act normativ cu propunerea de majorare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă, la 1 mai, nu vor avea promisiunile respectate, Bogdan Hossu a declarat: "Cred că, în momentul respectiv, ar trebui ca Guvernul să-și dea demisia. În momentul în care angajamentul lui ferm către partenerii sociali nu și-l duce la îndeplinire, înseamnă că Guvernul trebuie schimbat. Noi sperăm ca măcar acest guvern de tehnocrați să-și păstreze angajamentele făcute."

În ceea ce privește efortul bugetar, acesta a explicat: "Efortul bugetar nu ar fi decât pentru 39, probabil 45.000 de salariați bugetari care se află sub pragul respectiv."

Negocieri privind majorarea salariului minim pe economie au avut loc și ieri, iar sindicaliștii au plecat nervoși după cele cinci ore de discuții. Sperau ca Guvernul să fie de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 1.200 lei de la 1 ianuarie. Guvernul a venit însă cu o altă variantă - creșterea salariul minim de la 1 mai. Până atunci ar urma să se facă un studiu de impact, pentru a vedea efectele financiar-bugetare ale măsurii.

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, a declarat: "Am repropus măcar o corecție la pierderea pe care salariații o vor avea, pierderea de la 1.050 pe 4 luni de zile să fie redistribuită pe următoarele luni, adică de la 1 mai să se aplice 1.275 lei. Dacă nu se crește salariul de la 1 ianuarie, vom avea mișcări din 15 ianuarie."

A fost a doua rundă de negocieri între sindicate, patronate și Ministerul Muncii, în ultimele două săptămâni. Guvernul se teme că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie ar afecta mediul de afaceri.

"Mediul privat beneficiază cu generozitate de modificările de Cod Fiscal, e principalul beneficiar al celor 7 miliarde lei lichidități care vor rămâne în firme, ca urmare a ce o să producă intrarea în vigoare a Codului. Nu era o mare problemă pentru mediul economic, fusese discutat de Ponta. Modul în care se comportă guvernul ăsta e dezamăgitor", a declarat și Dumitru Costin, președintele BNS.

Propunerea de majorare a salariului minim la 1 mai va fi trimis Consiliului Economic și Social și ar urma să fie adoptată de Guvern în ședința de miercuri.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Cosmin
30 decembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de email: [email protected]

Cobzaru
30 decembrie 2015
Cum sa faci bani pe net

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. NU este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de mail indicata mai jos. Cerinte: - calculator si conexiune internet - cunoastere navigare online si operare pc. * nu sunt necesare cunostinte avansate pc. - limba engleza, nivel incepator - perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou Oferim: -instruire gratuita -contract -scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta -posibilitatea de a lucra de acasa mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Economie : Cine mai crede în sindicate?
Pagina a fost generata in 1.8256 secunde