Reprezentanții gigantului nipon Nyk Group au venit la Constanța

656
Reprezentanții gigantului nipon Nyk Group au venit la Constanța - reprezentantigigantuluii-1435603055.jpg

Articole de la același autor

Se împlinesc zece ani de când firma AB Crewing, din Constanța, a reușit să convingă compania Nyk Shipmanagement PTE Ltd., parte a gigantului nipon Nyk Group, să deschidă porțile flotei japoneze pentru navigatorii români. 


La acea vreme, conducerea AB Crewing i-a adus pe japonezi la Constanța, i-a plimbat prin universitățile maritime, pe la CERONAV și Autoritatea Navală Română. Oaspeții au adunat foarte multe informații și abia după doi ani au semnat un contract ferm de repre-zentare cu firma de crewing con-stănțeană. Au făcut pasul după ce s-au convins că școala de marină românească este foarte bine văzută în toată lumea și că ofițerii români sunt bine apreciați pe piață. 


În cei zece ani care au trecut de la realizarea parteneriatului, sute de ofițeri români și cadeți au fost îmbar-cați pe navele nipone.
 
În aceste zile, o echipă de la Nyk Group se află în vizită de lucru la Constanța, la compania AB Crewing. Pe data de 1 iulie, oaspeții niponi se vor întâlni cu conducerea Universității Maritime din Constanța, prilej cu care vor vizita dotările instituției. 


Nyk Group a luat naștere în 1870, sub denumirea Tsukumo Shokai Shipping, și de atunci și-a schimbat de mai multe ori numele. În prezent, deține o flotă de 832 nave de toate tipurile, cu o capacitate de 66.363.224 tdw.


În 2014, grupul a anunțat planul pe termen mediu, un plan bazat pe soluții creative. Printre acestea se numără utilizarea gazelor naturale lichefiate pentru punerea navelor în mișcare. În acest sens, a fost semnat contractul pentru construcția a două nave hibrid pentru transportul automobilelor și camioanelor. De asemenea, grupul nipon va construi prima navă din lume destinată aprovizionării navelor cu gaze naturale lichefiate. Aceasta îi va permite să intre pe noua piața de bunkerare a navelor, aflată la început de drum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde