Renault Trucks va produce camioane militare în Prahova

227
Renault Trucks va produce camioane militare în Prahova - renaulttrucks-1366132703.jpg

Articole recomandate

Renault Truck Defense, producătorul de tehnică militară francez, parte a grupului AB Volvo, a semnat astăzi, la Mizil, prin președintele companiei, Gerard Amiel, un memorandum cu compania SC MFA SA referitor la producția și comercializarea exclusivă a camioanelor militare și a vehiculelor blindate pe teritoriul României, transmite ZF.ro.

Cele doua companii intenționează să desfășoare un program de investiții comun având ca obiect retehnologizarea platformei de producție a MFA din orașul Mizil, județul Prahova. în perspectivă, logistica și tehnica militară rezultate în urma acestei colaborări vor fi comercializate pe piața regională și pe cea internațională.

Reprezentanții celor două companii se vor întâlni, în cursul acestei zile, cu membrii Guvernului în vedere prezentării proiectului comun.

MFA este un producător român, independent de tehnică militară, cu o istorie de peste 60 de ani. Compania este cel mai important contractor român al Ministerului Apărării Naționale (MApN) de după 1989 pentru mașini de luptă blindate. Cel mai recent proiect dezvoltat de de MFA împreună cu MApN a fost modernizarea a 127 de mașinii de luptă de infanterie, certificate NATO în valoare de peste 100 de milioane de euro. Din 2012 MFA Mizil este parte a grupul de firme Carmistin care aparțin omului de afaceri Iustin Paraschiv.

Renault Truck Defense are peste 1400 de angajați în Franta și este prezentă în peste 50 de țări ale lumii cu produsele sale.

Camioane specializate inclusiv pentru armată s-au mai produs și la Roman Brașov, companie controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4028 secunde