Rambursările pentru România au fost deblocate de Comisia Europeană

124
Rambursările pentru România au fost deblocate de Comisia Europeană - rambursari-1463927502.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană (CE) a deblocat rambursările pentru România, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007 - 2013). Valoarea lor se ridică la 167 milioane de euro. Plata a fost întreruptă în luna februarie 2016.

"Ridicarea întreruperii plăților este o veste foarte bună. Vor intra imediat în țară 167 de milioane de euro. Am trimis deja o sumă și mai mare; și vor mai urma vești bune, acum că procesul a fost deblocat. Încercăm să aducem cât mai multe fonduri, atât de necesare dezvoltării României", a declarat Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranșă, de 372 de milioane euro: "Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU", a afirmat ministrul.

CE a întrerupt plata pentru România pentru POSDRU 2007 - 2013 în luna februarie 2016. Prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorității de Audit, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare anunțată zilele acestea de oficialii europeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Negocieri comerciale între UE și SUA
Pagina a fost generata in 0.3649 secunde