Pulsul economiei

121
1
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1502118870.jpg

Articole de la același autor

În luna iunie 2017, câștigul salarial mediu brut a fost de 3.313 lei, cu 0,8% mai mare decât în luna mai 2017. Câștigul salarial mediu net a fost de 2.380 lei, în creștere față de luna precedentă cu 17 lei (+0,7%). Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câștigul salarial mediu net a crescut cu 14,5%. 

v v v

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s‐au înregistrat în activități de servicii din tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informatice - 5.853 lei. Cele mai  mici, au fost raportate de hoteluri și restaurante - 1.400 lei. Evident, statistica oficială nu contabilizează și ciubucurile.

v v v

În luna iunie 2017, câștigul salarial real (raportat la evoluția prețurilor de consum) a crescut, față de aceeași perioadă a anului precedent, cu 13,5%. Față de luna octombrie 1990, puterea de cumpărare a câștigului salarial real este mai mare cu 79,7%.

v v v

Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 66,0%, în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016. Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 64,1%. În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 8,7%.

v v v

Pe data de 8 august 2017, la Bursa de Valori București (BVB), are loc admiterea la tranzacționare, pe piata AeRO, a acțiunilor Romradiatoare Brașov. Anterior, acestea s-au tranzacționat pe piata reglementă a SIBEX, compania fiind una dintre cele care iși fac trecerea pe piața BVB, ca urmare a fuziunii dintre SIBEX și Bursa de Valori București.

v v v

CFR SA și Arcada Company au semnat două contracte de lucrări, în valoare totală de 34,2 milioane lei (7,4 milioane euro), pentru modernizarea a 14 poduri și podețe aflate pe raza județelor Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Sibiu.

Contractele sunt finanțate din fonduri alocate din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și de la bugetul de stat și au perioadă de implemetare (execuție+garanție) de 36 de luni (lotul I), respectiv 36 de luni (lotul III), precizează CFR SA.

v v v

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că Guvernul va propune o lege prin care să interzică cumularea pensiei cu angajarea la stat. "Să nu mai poată exista posibilitatea reangajării pe același post, funcție, în același minister sau în alte ministere; oamenii trebuie să se hotărască. Nu poți să fii și salariat la stat, să ai și pensie", a declarat Tariceanu.

Comentează știrea

Dorin
8 august 2017
Castigi in timpul timpul liber!

Te ajutam pas cu pas sa castigi in timpul timpul liber! Seriozitate garantata! [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1861 secunde