Pulsul economiei

159
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1502023662.jpg

Articole de la același autor

Deși se află de numai o lună în fruntea Guvernului Românie, premierului Mihai Tudose se laudă cu următoarele succese: creștere economică de 5,7%, cea mai mare din Uniunea Europeană; cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani, respectiv 4,85 de milioane de persoane; rata șomajului aflată la un minim istoric de la 5,3%; creșterea exporturilor și a puterii de cumpărare la un maxim istoric; producții record la grâu și foarea-soarelui. 


■ ■ ■


Ministerul Fondurilor Europene a înaintat solicitări de rambursare în valoare de 172 milioane de euro, cu 60% mai mult decât se prognozase pentru luna iulie. 


■ ■ ■


Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care creează cadrul legal prin care pachetele de acțiuni deținute de către statul român la societățile producătoare de agent termic să poată fi transferate cu titlu oneros către primării.


■ ■ ■


Au fost aprobate programul multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism și criteriile de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism.


Programul are ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică. Stabilirea investițiilor finanțabile a fost realizată și pe baza unei consultări a unităților administrativ teritoriale, care au propus aproximativ 1.200 de idei de proiecte, din care au fost selectate circa 140 de proiecte de interes local.


■ ■ ■




Printr-o ordonanță de urgență, au fost introduse noi reglementări privind munca nedeclarată. Pe viitor, angajatorul va avea obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă și documentele de evidență a timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru. 


■ ■ ■


Constituie muncă nedeclarată:
➤ primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în forma scrisă, în ziua anterioară începerii activității;
➤primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității;
➤primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat;
➤ primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 August 2017
Stire din Economie : Dolarul a câștigat 2,85 bani
Pagina a fost generata in 0.8924 secunde