Pulsul economiei

110
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1501766828.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Serviciului Federal Veterinar și de Supraveghere Fitosanitară din Rusia au introdus, în noaptea de 2 spre 3 iulie 2017, o serie de restricții temporare pentru livrarea de porci vii, precum și pentru importarea de produse bazate pe carne din România, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană la Satu Mare, a anunțat agenția de știri TASS.

x x x

În primele șase luni ale anului 2017, în structurile de cazare turistică au sosit 5.056,4 mii de turiști, în creștere cu 2,5% față de cele din perioada similară din 2016. Turiștii români au reprezentat 76,2%, iar cei străini, 23,8%. Cea mai mare pondere a turiștilor străini au deținut-o cei din Europa (75,4% din total turiști străini), iar din aceștia 85,1% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

x x x

În primul semestru din 2017, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 25,3% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,2% față de perioada similară din 2016. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri (32,2%), spații de cazare pe nave (29,9%), hanuri (19,4%), vile turistice (18,7%) și hosteluri(18,5%).

x x x

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut cu 7,8%, ca serie brută, în primele șase luni din 2017, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Evoluția s-a datorat creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,9%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,1%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,5%).

x x x

Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat un contract de finanțare în valoare totală de aproximativ 5,8 milioane euro pentru faza a doua a proiectului prin care se realizează sistemul integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui.

x x x

Potrivit unui proiect de ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, atestatul de producător va fi valabil cinci ani de la data emiterii.

El va fi completat anual cu datele din registrul agricol și va fi vizat prin aplicarea ștampilei și a semnăturii primarului comunei sau orașului, după caz. Atestatele de producător eliberate până la data de 1 ianuarie 2018 sunt valabile până la expirare.

x x x

Potrivit unui proiect de ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, se aprobă modelul carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol eliberat de primari persoanelor fizice care dețin atestat de producător valabil și desfășoară o activitate economică în sectorul agricol. Carnetul este valabil 5 ani și conține 5 file, cu datele privind identitatea producătorului agricol, câte una pentru fiecare an de valabilitate. Carnetele de comercializare eliberate până la data de 1 ianuarie 2018 sunt valabile până la expirare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 August 2017
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,07 bani
Vineri, 04 August 2017
Stire din Economie : Euro a semnat armistițiul cu leul
Pagina a fost generata in 1.0899 secunde