Proiect al programului de dezvoltare edilitar-urbană al municipiului Constanța - Zona Faleză Nord

1311
1

Articole recomandate

Proiectul de dezvoltare edilitar- urbană al municipiului Constanța - zona Faleză Nord este situat pe o suprafață întinsă de coastă ceea ce face ca locația să fie de o mare importanță pentru municipiul Constanța.

Complexul este îndreptat către mare, la înălțime față de plajă, aflat la limita dintre oraș și stațiunea Mamaia, în spatele bulevardului central Mamaia, fiind înzestrat cu o vizibilitate și o accesibilitate extraordinare față de centru, mulțumită racordării la zonele deja construite și de faptul că design-ul său ține cont de noile proiecte publice pentru dezvoltarea pe malul mării.

Este ușor de înțeles importanța realizării acestui complex pentru oraș și pentru cetățenii acestuia.

Acest lucru, în primul rând, datorită faptului că va face posibilă salvarea și reabilitarea a trei vaste porțiuni de plajă, înainte aproape inutilizabile, acum asigurând chiar și accesul persoanelor cu handicap, mulțumită rampelor mari pentru coborâre care se ramifică în alei de promenadă pe malul mării.

În al doilea rând, complexitatea proiectului prevede și realizarea unei imense piațete pietonale amenajată pe de-o parte cu pavele și pe cea-laltă parte cu mult spațiu verde, dotată cu bănci, pat de flori și fântâni la care se vor adăuga spații comer-ciale, amplasate în poziție elevată, cu vederea la plajă, care vor constitui un punct de atracție și un loc unde persoanele se pot relaxa. În plus, proiectul prevede și realiza-rea spațiilor de joacă pentru copii.

De asemenea, pro-iectul vrea să eviden-țieze importanța unei plimbări pe malul mării, punând la dispo-ziție spații verzi, bănci pentru cetățenii ora-șului, zone care să permită plimbări chiar și în orele serii pre-cum și o priveliște către malul mării, lucruri în totalitate inexistente înainte.

În paralel cu aceste aspecte, nu trebuie să se treacă cu vederea și faptul că întregul proiect este conceput în modul în care lucrările de susținere și protecție cu caracter durabil constituie o apărare impor-tantă pe această porțiune de coastă și plajele adiacente. Suprafața pe care în prezent se lucrează deja, a devenit cea mai frumoasă porțiune a litoralului românesc, plaja fiind curată și amenajată astfel încât nisipul este adus către mal, stopând eroziunea.

În afară de toate acestea, nu trebuie neglijat și avantajul economic care va rezulta din proiect în mod direct și de care vor beneficia cetățenii obișnuiți mulțumită așezărilor rezidențiale și celor comerciale.

Prima zonă este cea rezidențială, structurată ca un complex elegant format din 89 de vile în construcție, duplex, amplasate în serie pe diferite modele, cu grădini, foișor, loc dublu de parcare internă, structurate pe un parter, etaj și o mare mansardă luminată și aerisită.

A doua zonă este destinată locuitorilor din apartamente, amplasate într-un elegant complex format din 4 turnuri poziționate lângă mare, legate de complexul vecin prin vasta piațetă de uz public. La parterul turnurilor sunt prevăzute spații comerciale care vor prelua funcția foarte importantă de centru al cartierului, servicii de care are nevoie urgentă un astfel de cartier, cum ar fi farmacie, cafenea, restaurant, frizerie, cabinet medical, asigurări, filiale de bănci și mici magazine etc.

Drept urmare, se consideră că noua așezare va fi în măsură să genereze importante implicații, fie din punct de vedere economic, ambiental și social, dar și în urma dobândirii unei poziții importante în peisajul unui oraș cu destinație turistică și economică.

Comentează știrea

anatol
10 iunie 2013
proect

propun pe acoperis la fiecare casuta sa fie amplasate baterii solare

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1662 secunde