Prețurile apartamentelor vechi din Constanța intră la apă

1721
3
Prețurile apartamentelor vechi din Constanța intră la apă - blocuri1-1323184659.jpg

Articole de la același autor

Prețurile apartamentelor din Constanța, în special ale celor vechi, par să intre în continuare la apă. Nu este vorba despre scăderi considera-bile, care să se înregistreze în cazul tuturor proprietăților scoase pe piață, însă acestea vin să susțină teoriile conform cărora până la stabilizarea acestui segment mai este cale lungă (și în multe cazuri zeci de mii de euro de tăiat). Dacă va fi ori nu așa, rămâne de văzut. Până atunci, reprezentanții por-talului imobiliare.ro, care au dat publicității un raport cu o analiză detaliată a evoluției prețurilor la apartamentele în Capitală, alte trei orașe mari - Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca - precum și Constanța, arată că aici, în orașul de la malul mării, prețul solicitat de proprietarii apartamentelor vechi scoase la vânzare au mai coborât cu câteva procente în luna noiembrie.

"Pe segmentul vechi, prețurile au evoluat în scădere în absolut toate orașele analizate, conform așteptărilor pentru acest final de an. Cele mai evidente diferențe de preț au fost înregistrate în Bucu-rești (-1,5%), Constanța (-1,7%) și Timișoara (-2%), procentele fiind destul de mari pentru o perioadă de 30 de zile", a subliniat Adrian Erimescu, directorul general al portalului imobiliare.ro.

Așadar, în Constanța, prețul mediu solicitat de proprietari în luna noiembrie pentru apartamentele din blocurile vechi a înregistrat o scădere de 1,7%. Astfel, se atinge valoarea de 921 euro/metrul pătrat util.

Cel mai mult s-au ieftinit luna trecută (un trend negativ care se poate vedea în piață de mai mult timp), în comparație cu octombrie, apartamentele cu trei camere. Per ansamblu, proprietarii au mai lăsat în acest interval de 30 de zile, 2,4% din preț, potrivit analizei imobiliare.ro.

La mică distanță urmează apartamentele vechi cu două camere, care costă acum în medie mai puțin cu 2,3%.

În ceea ce privește garsonierele, scăderile de preț, acolo unde au avut loc, au fost nesemnificative, ele neajungând nici măcar la 1%. Acest lucru încă se explică prin lipsa unei oferte bogate în acest sens.

Statisticile sunt efectuate pe baza anunțurilor publicate de agențiile imobiliare și de proprietari, așadar prețul de tranzacționare poate suferi scăderi suplimentare, ca urmare a negocierilor, chiar și de 15 - 20%. 

Comentează știrea

adamirator
7 decembrie 2011
chestie relativa

depinde de zona, de confort, amenajari si lipsa fondurilor. (Proprietarii presati de alte datorii, obligatii etc. lasa la pret intotdeauna. Cei care nu au probleme, nu. Trebuia sa se noteze si tipul apartamentului: confort, zona, imbunatatiri; doar asa... apartament in cta e prea putin pentru o analiza pertinenta.))

alt admirator
7 decembrie 2011
preturi mari

Avand in vedere "calitatea" apartamentelor vechi, care trebuie renovate in totalitate, preturile sunt f. mari in Constanta. Proprietarii vor ramane cu vechiturile sau vor vinde la valoarea reala.

alexandra
7 decembrie 2011
pret

preturile locuintelor este calculat matematic,si este valabil in toate tarile-media salariului lunar inmultit cu 12 luni si inca odata inmultit cu 5 ani(valabil pentru o locuinta medie-2 camere 50 mp suprafata).fiecare sa calculeze si cumparatorul si vinzatorul.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Tu cu cine alegi să-ți vinzi casa?
Pagina a fost generata in 0.9253 secunde