Premieră pentru Constanța: De astăzi putem cumpăra ouă de la automat

974
1
Premieră pentru Constanța: De astăzi putem cumpăra ouă de la automat - avicolalumina74-1367262994.jpg

Articole de la același autor

Câți dintre noi nu am cumpărat o cafea, un ceai sau o gustare de la un automat? Este varianta cea mai simplă pentru cei care se grăbesc sau pur și simplu nu au la dispoziție alte variante. Mai mult, de câțiva ani și-au făcut apariția și automatele (dozatoarele) care vând lapte proaspăt și nici acestea nu duc lipsă de clienți. De astăzi însă constănțenii pot cumpăra de la un astfel de aparat și… ouă. Mai exact, o echipă de la Avicola Lumina a montat două automate în municipiul Constanța, în Piața Cireșica și Piața Tomis III.

"Automatele sunt în teren, s-au dus inginerii, le-au aranjat, le-au legat la curent, și urmează ca mâine (n.r. - astăzi) să facem deschiderea. Personal de la noi va asista aceste automate una, două zile, pentru că românului îi este frică să nu greșească", a precizat ieri directorul general al Avicola Lumina, Vasile Bunduc.

Constanța este al patrulea oraș în care o astfel de idee este pusă în practică. În țară mai sunt automate de ouă la Timișoara, Brașov și Sibiu. "Ne-am dorit să ajungem cu ouăle produse în județul nostru la consumator. Noi nu avem posibilitatea să ajungem direct la consumator și atunci ne-am gândit să vindem ouă și în aceste automate care pot fi accesate și seara, când se închid magazinele", a explicat Vasile Bunduc această inițiativă.

Potrivit directorului Avicola Lumina, automate au un sistem care transmite în timp real, electronic, cantitatea existentă, și astfel se vor alimenta ori de câte ori este nevoie.

Investiție destul de piperată

Aceste două aparate care au fost puse în funcțiune astăzi, achiziționate de la o firmă din Timișoara, costă nu mai puțin de 18.000 de euro, fără TVA. Dacă însă constănțenii vor fi receptivi la idee, cu siguranță pe viitor vor mai fi montate și în alte zone din oraș. "Dacă avem vânzare cu ele și este un proiect care să prindă la populație, cu siguranță vom mai amplasa și în alte zone", a precizat directorul Avicola. În celelalte trei orașe din țară, cei care au apelat la această modalitate de a vinde ouă sunt mulțumiți, spune Vasile Bunduc, dar au un număr mai mare de aparate.

Automatele dau și rest

Procedura este destul de simplă: cei care doresc să cumpere ouă introduc o bancnotă, selectează numărul de caserole, iar acestea sunt coborâte, exact ca la automatele de băuturi. Aparatul, care are o capacitate de 960 de ouă, 96 de ambalaje de câte zece, va da și rest.

Prețurile sunt și ele destul de accesibile; un ou poate fi cumpărat acum cu 0,35 lei. "Ideea era să fim în piață, să putem oferi con-stănțenilor un ou la un preț acceptabil. Ouăle vor fi din sistem «free range», la caserolă de zece, la 0,35 lei oul. Sunt costurile cu partea de ambalaj destul de ridicate. Supermarketurile au 20% taxe, minim, eu spun că prețurile vor fi mult mai mici decât acolo", a mai precizat Vasile Bunduc.

Comentează știrea

ovidiu
30 aprilie 2013
vanzatorul automat

la toate magazinile din Tomis 3 este 0.30 lei oul. fraier sa fiu sa cumpar de la ei cu 0.35. daca un ou este spart,ati vazut ce coaja subtire au oale ,cine il schimba,automatul. In interiorul pietei Tomis 3 Avicola Lumina are un magazin iar oul este tot 0.35 lei,si nu este vindut la caserole.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5523 secunde