Poziția Uniunii Europene asupra economiei

119
Poziția Uniunii Europene asupra economiei - pozitiauel-1433779992.jpg

Articole de la același autor

În cadrul conferinței de presă organizate înaintea summitului G7, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat poziția UE asupra economiei, fiscalității, comerțului și schimbărilor climatice.

Juncker a amintit că, deși UE este din nou pe drumul creșterii economice (1,8%, în 2015, și 2,1%, în 2016, conform prognozelor), ar trebui să se depună mai multe eforturi în direcția consolidării bugetare și a reformelor structurale, precum și pentru reducerea diferențelor de investiții, prin intermediul planului de investiții al Comisiei Europene pentru Europa. El a menționat, de asemenea, propunerile Comisiei privind schimbul automat de informații fiscale și combaterea evaziunii fiscale. Președintele Juncker a subliniat importanța comerțului exterior pentru UE, în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, și rolul de lider al UE în cadrul politicii privind schimbările climatice.

Jean-Claude Juncker, împreună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, a reprezentat UE la summit-ul G7 din 7-8 iunie 2015, care a avut loc în Schloss Elmau (Germania). Li-derii G7 au discutat despre economia globală, impozitare, comerț, schimbările climatice, problemele de dezvoltare, precum și despre afacerile externe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4764 secunde