Portul Constanța și-a sărbătorit ziua în Serbia

286
Portul Constanța și-a sărbătorit ziua în Serbia - portulconstanta-1411663421.jpg

Articole de la același autor

Holiday Inn Hotel din Belgrad, a găzduit, pe 25 septembrie 2014, cea de-a opta ediție a "Zilei Portului Constanța" în Serbia. Evenimentul a fost organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, cu sprijinul operatorilor portuari români: Comvex, North Star Shipping, Socep, TTS Group, Umex și United Shipping Agency.

Au participat 200 de delegați din România, Serbia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Ungaria și Austria, companii din domeniile: transport naval, expediție, logistică, activități de import-export, asigurări, autorități locale și reprezentanți ai Ambasadei României în Serbia.

"Prin organizarea Zilei Portului Constanța la Belgrad, CNAPMC își propune să faciliteze întâlniri directe între parteneri de afaceri existenți și potențiali din România și Serbia, venind în sprijinul celor interesați de a-și extinde afacerile prin intermediul portului Constanța. Prin urmare, există o șansă reală pentru dezvoltarea relațiilor economice pe termen lung", a declarat directorul general Valeriu Nicolae Ionescu.

Traficul de mărfuri între România și Serbia, prin portul Constanța, a înregistrat creșteri semnificative din 2007 până în prezent, odată cu deschiderea reprezentanței în Serbia și intensificarea relațiilor comerciale facilitate de evenimentul Ziua Portului Constanța.

"În ceea ce privește anul 2013, un trafic total de 6,8 milioane de tone reprezintă un rezultat excelent al cooperării dintre cele două țări", a declarat George Gabriel Vișan, directorul comercial al CNAPMC.

De la începutul anului până la 15 august 2014, traficul de mărfuri între portul Constanța și Serbia a fost de 2,5 milioane de tone, din care 1,5 milioane de tone reprezentând traficul fluvial.

Principalele tipuri de mărfuri transportate și operate au fost cerealele (1,1 milioane de tone), urmate de minereurile de fier (725.000 tone).

Cu ocazia evenimentului de la Belgrad, directorul general al portului Constanța, Valeriu Nicolae Ionescu și directorul general al portului Panèevo, Sanja Djurisic au semnat un memorandum de înțelegere, care stă la baza parteneriatului comercial între cele două porturi.

"Memorandum-ul de înțelegere dintre cele două porturi reprezintă un pas decisiv în cooperarea economică directă, care să asigure baza unor schimburi comerciale reciproc avantajoase", a declarat Sanya Djurisic, directorul general al portului Pancevo.

Interesul tot mai mare pentru oferta portului Constanța, unicul port fluvio-maritim la Marea Neagră, evoluția pozitivă a traficului cu Serbia, precum și întâlnirile de afaceri organizate în fiecare an de către portul Constanța arată efectul real al relației permanente cu partenerii sârbi. Astfel, Ziua Portului Constanța în regiune a devenit cel mai important eveniment din domeniul transporturilor în Serbia și unul dintre cele mai reprezentative în țările din hinterland-ul portului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde