Portuarii răspund acuzațiilor CNAPMC

174
Portuarii răspund acuzațiilor CNAPMC - portuarii-1429887024.jpg

Articole de la același autor

Războiul comunicatelor de presă din portul Constanța continuă. Organizația Patronală "Operatorul Portuar" și Federația Națională au lansat un nou mesaj acuzator. Semnatarele susțin că, "în loc să rezolve prin dialog problemele punctuale semnalate, conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța urmărește dezbinarea comunității portuare, pentru stoparea protestelor."


În legătură cu "acuzațiile defăimătoare și denigratoare" lansate de administrația portuară la adresa președintelui Organizației Patronale "Operatorul Portuar", Viorel Panait, autorii mesajului afirmă următoarele: "Pe data de 16 aprilie 2015, în considerarea situației critice a infrastructurii de transport naval aflată în administrarea CN APMC, compania Comvex S.A. a formulat un refuz integral la plată pentru suma de 306.833,64 lei (T.V.A. inclus), reprezentând factura de utilizare a domeniului portuar. 


S.C. Comvex S.A. a fost convocată, în 17 aprilie 2015, la o întâlnire cu conducerea CN APMC, având în consens criticile aduse în data de 16 aprilie 2015. (…) Odată cu refuzul la plată, în cadrul întâlnirii din 17 aprilie 2015, la care au participat reprezentanții CN APMC și ai Comvex, s-a discutat posibilitatea formulării unui draft de contract valabil pentru toți agenții economici ce își desfășoară activitatea pe platforma portuară, în vederea dezamorsării situației tensionate existentă la nivelul portului Constanța."


Potrivit comunicatului, "Conducerea CN APMC lansează în spațiul public aceste neadevăruri cu scopul de a dezbina și totodată denigra Operatorul Portuar."


Referindu-se la contractele de subconcesiune, Organizația Patronală "Operatorul Portuar" afirmă că CNAPMC s-a rezumat să ia act de cele aproximativ 18 solicitări depuse de operatorii portuari de aproximativ doi ani. "Nesoluționarea lor, în ciuda existentei cadrului legal aplicabil, a fost motivată prin necesitatea suplimentării de fonduri de la Ministerul Transporturilor pentru realizarea unor studii în domeniu. În mod paradoxal, deși aceste studii se pot realiza lesne cu angajații CN APMC, intenția este de fapt de a le externaliza către firme cu reputație îndoielnică, prin mecanisme dubioase. Având în vedere că CN APMC a reușit să dea în judecată inclusiv Primăria Constanța, pe motiv că a emis avizul favorabil desfășurării protestelor comunității portuare, așteptăm în continuare intervenția urgentă a Ministerului Transporturilor și a Guvernului pentru a normaliza situația." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5741 secunde