Petrom ieftinește benzina la noapte

279
Petrom ieftinește benzina la noapte - benzina-1347982877.jpg

Articole recomandate

OMV Petrom, liderul pieței locale de distribuție a carburanților, va reduce prețurile la benzina vândută în stațiile proprii, la miezul nopții.

OMV Petrom va ieftini benzinele cu 7 bani pe litru, ca urmare a evoluției cotațiilor internaționale ale benzinei. Astfel, după ieftinire, un litru de benzină standard va costa 6,21 lei, iar un litru de benzină Extra 99 6,63 lei litrul.

Este prima ieftinire a benzinei din ultimele săptămâni, prețurile carburanților vânduți la pompele din România crescând ca urmare a creșterii cotațiilor internaționale la produse petroliere. Totuși, prețurile au rămas în continuarea sub media europeană (1,35 euro/litrul față de 1,7 euro litrul).

Indiferent de politica OMV Petrom sau de evoluția cotațiilor la produsele petroliere, benzina se va scumpi fără îndoială la începutul anului viitor, din cauza taxelor impuse de statul român, mai precis a evoluției cursului de schimb la care se calculează acciza. Mai precis, accizele la carburanți sunt exprimate în euro, dar sunt plătite în lei. Cursul de schimb este cel de la data de 1 octombrie și se va aplica în calculul și plata accizei pentru tot anul următor. Anul trecut, cursul luat în calcul pentru plata accizei aferente acestui an a fost de 4,30 lei/euro. Acum, cursul de schimb oscilează în jurul valorii de 4,5 lei pentru un euro și, în lipsa unei puțin probabile aprecieri a leului, este clar că, în lei, acciza va crește și va antrena o creștere a prețului la pompă.

Acciza reprezintă circa 30% din prețul final al carburanților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Economie : Și Lukoil a scumpit iarăși benzina
Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Economie : Și Rompetrol a scumpit benzina!
Pagina a fost generata in 1.6284 secunde