Patru companii au fost amendate pentru trucarea licitațiilor de la Ministerul Apărării

139
Patru companii au fost amendate pentru trucarea licitațiilor  de la Ministerul Apărării - patrucompaniiamendatelicitatiear-1387211061.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a sancționat patru companii cu o amendă în valoare totală de 12.487.017 lei (circa 2,8 milioane euro) pentru trucarea unor licitații organizate de Ministerul Apărării Naționale, se arată într-un comunicat de presă.

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației, declanșate din oficiu, privind practica concertată a companiilor de a truca licitațiile pentru achiziția produselor din gama "armament de infanterie" și "aparatură optică" aferentă, în perioada 2005 – 2007.

Au fost amendate:

- S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L., din România, cu 142.167 lei (32.020 euro);

- J.P. Sauer & Sohn GmbH, din Germania, cu 7.063.650 lei (1.590.912 euro);

- San Swiss Arms AG din Elve-ția, cu 2.860.900 lei (644.347 euro);

- Brugger & Thomet AG, din Elveția, cu 2.420.300 lei (545.113 euro).

Consiliul Concurenței a constatat că S.C. Transcarpat Sportours International S.R.L. a fost împuternicit de J.P. Sauer & Sohn GmbH, San Swiss Arms AG și Brugger & Thomet AG să le reprezinte la licitații și a elaborat ofertele pentru fiecare companie. În acest fel, au fost împărțite portofoliile de produse, astfel încât cele trei companii nu s-au mai concurat, deși exista această posibilitate.

"Practic, S.C. Transcarpat a avut acces la informații sensibile și a elaborat ofertele în așa fel încât să maximizeze șansele de câștig pentru fiecare companie. Un astfel de comportament contravine atât prevederilor legislației românești în domeniul concurenței, cât și prevederilor Tratatului de Funcționare a Comunității Europene" a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Conform legislației în domeniul concurenței, practicile concertate reprezintă toate acele forme de coordonare care, fără să ajungă la stadiul în care să poată fi numite înțelegeri, reprezintă tot o formă de cooperare între companii care limitează sau elimină concurența.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde