Parlamentul European își face griji privind "civilizația roboților"

161
Parlamentul European își face griji  privind

Articole de la același autor

Inteligența artificială joacă un rol tot mai important în viața noastră, fiind materiazată în roboți industriali, echipamente medicale, drone, jucării, aparate de uz casnic și multe altele. Parlamentul European dorește să creeze un cadru legal pentru aspectele juridice și etice legate de robotică. Deputații vor vota pe data de 15 februarie 2017, în plen, la Strasbourg, un raport al deputatei Mady Delvaux (S&D, Luxemburg), prin care se solicită Comisiei Europene propuneri legislative pentru reglementarea aspectelor de natură civilă privind utilizarea roboților.

Mady Delvaux a susținut un interviu în direct pe Facebook. Iată câteva dintre întrebările celor care l-au urmărit în direct: Cine va fi răspunzător în caz de producere a unui accident de către un robot? Utilizarea tot mai frecventă a roboților va duce la pierderea locurilor de muncă de către oameni? Cum poate fi prevenită o utilizare abuzivă a noilor tehnologii și cum va arăta protecția datelor și a vieții private?

"Noi vedem că tehnologia se dezvoltă într-un ritm foarte alert, roboții sunt deja pe piață, de aceea, solicităm Comisiei Europene să reglementeze un cadru juridic în acest domeniu", a declarat Mady Delvaux. Vor exista, de asemenea, schimbări pe piața forței de muncă. Prin urmare, programele ar trebui să sprijine studiul continuu, pe parcursul vieții, iar piața locurilor de muncă să fie monitorizată îndeaproape. Această legislație este menită să îmbunătățească viața oamenilor, nu a roboților", a conchis raportoarea.

Săptămâna trecută, oaspeți neobișnuiți, mai exact roboți, au venit la Parlamentul European de la Bruxelles, unde, în perioada 6 - 7 februarie, a avut loc un seminar privind legislația UE și robotica. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3357 secunde