Conflict la Direcția Agricolă!

Paraschiva Bobe, suspendată din funcția de director al DADR Constanța

1721
Paraschiva Bobe, suspendată din funcția de director al DADR Constanța - b69f0672e838bd6dfb34f91ab824e304.jpg

Articole de la același autor

Sfârșitul anului 2009 și începutul lui 2010 a adus la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Constanța un conflict de proporții pentru scaunul de director coordonator. Paraschiva Bobe, numită în noiembrie 2009 la șefia direcției, a fost suspendată din funcție, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii. Până la rejudecarea cazului, la conducerea instituției, a revenit fostul director Boris Parpală.

Considerând decizia de demisie din octombrie 2009 ca fiind abuzivă, Boris Parpală a dat în judecată Ministerul Agriculturii (MADR). În cursul lunii decembrie, într-o primă etapă, instanța i-a dat dreptate acestuia și a decis suspendarea ordinului de demisie, pe motiv că a acesta se afla în concediu medical, la data în care Paraschiva Bobe a fost învestită, și nu în preaviz.
Spre sfârșitul lunii decembrie, MADR a trimis un ordin (nr 3.158) semnat de fostul ministru Radu Berceanu, prin care "se suspendă prevederile ordinului privind numirea doamnei Bobe Paraschiva în funcția de director coordonator în cadrul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, până la pronunțarea instanței de fond". În același timp, ministerul a mai trimis un ordin (nr 3.157) prin care "se suspendă prevederile ordinului privind acordarea unui termen de preaviz domnului Parpală Boris".
Contactată telefonic, directorul coordonator suspendat a deconcentratei a declarat că "este o problemă strict juridică și nu este o sentință definitivă." "Este o problemă legată și de drepturile bănești pe care le revendică domnul Boris Parpală. Pentru ca DADR Constanța să nu aibă doi directori în această perioadă, Ministerul Agriculturii a trimis un ordin de suspendare din funcție care mă viza pe mine. Din câte știu, ministerul nu a trimis un ordin de repunere în funcția de director pentru Boris Parpală. Probabil că nici nu este cazul", a explicat, pentru ziarul "Cuget Liber", Paraschiva Bobe.
Între timp, instituția rămâne fără o conducere stabilă, în condițiile în care, în aceste zile, este discutat bugetul de stat pentru 2010. Județul Constanța rămâne nereprezentat, iar fermierii riscă să întâmpine aceleași probleme ca și anul trecut, fără o strategie clară asupra sistemului de irigații și organizării sectorului în 2010.
În condițiile în care ministerul și-a recunoscut greșeala, este obligat să îi achite lui Boris Parpală drepturile salariale pe ultimele trei luni ale anului 2009. Este de așteptat, ca ,după ce acesta se va prezenta la lucru, ministerul să-i dea un nou preaviz, dar, de această dată, cu respectarea legii. Abia atunci, Paraschiva Bobe va putea fi numită în funcție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5812 secunde