Optimism moderat privind creșterea economică a UE

174
Optimism moderat privind creșterea economică a UE - optimismmoderat-1462382243.jpg

Articole de la același autor

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, fiscale și vamale, a prezentat prognoza economică de primăvară 2016. Conform acesteia, creșterea economică în Europa rămâne modestă. Pentru anul 2017, se așteaptă ca economia în toate statele membre să crească, dar inegal. Șomajul în Europa este de așteptat să scadă sub pragul de 10% în anul viitor, iar perspectivele fiscale vor continua să se îmbunătățească, astfel că deficitul public general și ponderea datoriei în PIB vor continua să scadă treptat, în zona euro și în UE în an-samblu.


În același timp, ritmul performanțelor partenerilor cheie ai UE va încetini. Perspectivele de creștere la nivel mondial - în special pe piețele emergente - rămân slabe. Inflația în zona euro și UE este dependentă de prețurile la energie. 


Moscovici a subliniat că, deși creșterea economică în Europa se confruntă cu un mediu global mai dificil, există semne că eforturile de a crea mai multe locuri de muncă și de a sprijinii in-vestițiile dau rezultate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Stire din Actual : "Brexit": "S-a ajuns la un acord"
Pagina a fost generata in 0.4702 secunde