Operatorii portuari n-au protestat în van

539
Operatorii portuari n-au protestat în van - operatoriiportuari-1475770277.jpg

Articole de la același autor

Nicolae - Dan Tivilichi, noul director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, își ține promisiunea de a detensiona relațiile cu agenții economici. Marți, 4 octombrie 2016, conducerea CNAPMC s-a întâlnit cu 40 de operatori din portul Constanța, pentru a discuta teme de actualitate de pe platforma portuară.


"Este o primă întâlnire cu toți reprezentanții operatorilor portuari, la care au luat parte atât Asociația Patronală Operatorul Portuar, cât și Federația Națională a Sindicatelor Portuare. Se marchează astfel un prim dialog, la acest nivel și în această formulă, pe care aceștia o au cu conducerea CNAPMC după o lungă perioadă.


Au fost abordate subiecte sensibile legate de activitatea în port, precum master planul portului Constanța și ce implică acesta pentru comunitatea portuară. 


Totodată s-a discutat despre modernizarea accesului în port pe la Poarta nr. 1, investiție parte a proiectului CIVITAS Portis, în care CNAPMC este partenerul Primăriei Constanța, care va conduce la descongestionarea traficului rutier între port și oraș. Modernizarea Porții nr. 1 a portului reprezintă o primă etapă a integrării master planului portului Constanța în planul de mobilitate urbană a municipiului Constanța, prin care se urmărește realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea și care să asigure o bună calitate a vieții. 


Pe temele abordate la această primă dezbatere au fost agreate soluțiile pre-zentate de administrația portuară, conec-tate la solicitările operatorilor și au fost găsite soluții comune, avantajoase pentru ambele părți.


Astfel de întâlniri se vor desfășura frec-vent în perioada următoare pentru a îmbunătăți dialogul și pentru a elimina blocajele în activitatea portuară", se arată în comu-nicatul de presă al CNAPMC.


Răspunzând întrebărilor ziarului "Cuget Liber", Viorel Panait, președintele Orga-nizației Patronale "Operatorul Portuar", a declarat: "În cadrul întâlnirii s-a discutat, în principal despre master plan. Noi, ope-ratorii, am exprimat o serie de obiecțiuni față de acest document. Trebuie spus că unele deja fuseseră preluate de către CNAPMC, aducându-se corecțiile nece-sare. Ni s-a comunicat că au fost scoase din master plan acele relocări de terminale, pe care noi le-am criticat. 


S-a discutat ca, pentru prevederile din master plan care au un orizont mai înde-părtat, în 2021, să se prevadă ca, la lansarea studiilor de fezabilitate, să se discute cu asociațiile profesionale obiec-tivele avute în vedere, astfel încât să iasă ceva cu folos." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.358 secunde