Obligații fiscale pentru persoanele juridice nerezidente

253
Obligații fiscale pentru persoanele juridice nerezidente - obligatiifiscale-1490284109.jpg

Articole de la același autor

Persoanele juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care, potrivit prevederilor Codului fiscal, au obligația de a plăti impozit pe profit în România, vor depune formularul 101 "Declarație privind impozitul pe profit" pentru veniturile realizate în anul 2016, până la data de 25 martie 2017, la Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți, din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București. 


Precizăm că, prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 581/2017 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3775/2015 pentru aprobarea unor competențe speciale ale organului fiscal central, publicat în Monitorul Oficial nr. 105/07.02.2017, a fost acordată Administrației fiscale pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București, competența de administrare a obligațiilor fiscale datorate de următoarele categorii de contribuabili: 


a) persoane juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care obțin, potrivit art. 38 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, venituri din: 


- transferul proprietăților imobiliare situate în România, inclusiv din închirierea sau cedarea folosinței proprietății sau a oricăror drepturi legate de această proprietate imobiliară, 
- vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deținute la o persoană juridică română, 
- exploatarea resurselor naturale situate în România, inclusiv vânzarea-cesionarea oricărui drept aferent acestor resurse naturale.
 
b) persoane juridice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European care obțin din România venituri din dobânzi și care optează pentru regularizarea impozitului plătit potrivit art. 225 din Codul fiscal;
 
c) persoane juridice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri și care realizează venituri din România din activități artistice sau sportive, și care optează pentru regularizarea impozitului plătit potrivit art. 227 din Codul fiscal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Martie 2017
Stire din Economie : Ați efectuat plățile anticipate?
Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Economie : Info fiscalitate: proceduri privind TVA
Pagina a fost generata in 0.5502 secunde