O navă cu echipaj românesc la bord, răpită de un cartel criminal, pentru trafic de arme și droguri

477
O navă cu echipaj românesc la bord, răpită de un cartel criminal, pentru trafic de arme  și droguri - onavacuromani-1484846254.jpg

Articole de la același autor

Potrivit informațiilor apărute în presa de specialitate internațională, un cargou de mărfuri generale, care aparține omului de afaceri marocan Mohammed Oulahcen, a fost deturnat de un cartel criminal internațional și utilizat pentru transportul ilegal de arme și traficul de cocaină, de către rebelii Houthis, din Yemen. Mohammed Oulahcen, în parteneriat cu portughezul Jose, a cumpărat nava din Turcia, în anul 2015. I-a schimbat numele și a înregistrat-o sub pavilion Comoros.

Cargoul urma să se îndrepte spre Casablanca, dar partenerul său portughez a avut alte planuri. Nava a fost angajată în traficul ilegal de arme și droguri. Mohammed Oulahcen a contactat autoritățile din Maroc și agențiile de securitate turcești, raportând că nava a fost deturnată și dusă în Nigeria. Potrivit unor surse din Maroc, nava în cauză este "Merbey", căpitanul este turc, iar echipajul este român. Cargoul este ancorat la Calabar, Nigeria, din septembrie 2016.

"Merbey" (IMO: 9075462) este o navă construită în 1994, cu lungimea de 63,55 metri, lățimea de 8,5 metri și capacitatea de 1.178 tdw.

Contactat de cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a declarat: "Organizația noastră nu a negociat vreun contract colectiv de muncă pentru o navă cu acest nume, iar până în prezent nu am fost contactați de familia vreunui marinar de pe ea. Rămâne să verificăm veridicitatea informației."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.2706 secunde