O navă care a plecat din portul Constanța s-a scufundat pe coasta Bulgariei

466
O navă care a plecat din portul Constanța s-a scufundat pe coasta Bulgariei - navaelland-1391948243.jpg

Articole de la același autor

Potrivit informațiilor din presa specializată în domeniul shipping-ului, pe data de 7 februarie 2014, cargoul "Elland" a fost nevoit să ancoreze în zona de coastă a Bulgariei, după o defecțiune a motorului. Nava plecase din portul Constanța, încărcată cu placaj, și se îndrepta spre Izmir Turcia. 
În timpul nopții, pe 8 februarie, nava s-a înclinat spre tribord. Se bănuiește că incidentul a fost cauzat de modul în care a fost stivuită marfa. În momentul coborârii ancorei, centrul de greutate al navei s-ar fi modificat periculos. Când înclinația a ajuns la 25-30 grade, nava a emis semnal de pericol.
După eșuarea eforturilor de redresare a navei, echipajul (format din cinci georgieni, cinci turci și un indian) a părăsit nava pe o barcă de salvare și a fost preluat de nava turcească "M.Izmir". Apoi, a fost transferat pe o navă de salvare bulgărească. 
Autoritățile maritime bulgare au încercat să salveze nava "Elland" și au trimis un remorcher, dar tentativa a eșuat. Nava s-a scufundat la aproximativ la adâncimea de 50 de metri, la 7 mile marine de coasta bulgară.
Nava "Elland" avea capacitatea de 2.864 tdw, fusese construită în 1982 și era înregistrată sub pavilion S – Kitts. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Tragedie în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.5141 secunde