Noul șef al transporturilor a aprobat investițiile din portul Constanța

436
Noul șef al transporturilor  a aprobat investițiile  din portul Constanța - noulsef-1484669206.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a aprobat, printr-un ordin, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor obiective de investiții, care vor permite dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii pentru asigura-rea protecției mediului în portul Constanța. Astfel, vor fi sporite capacitățile de preluare a rezidu-urilor petroliere, a apelor uzate și a reziduurilor de marfă generate de nave.

Investițiile cuprind:

- infrastructura pentru acostarea navelor tehnice, formată dintr-un cheu nou de 170 m și infrastructură portuară (teritoriu câștigat asupra mării) de 4.370 mp;

- suprastructură platformă (echipamente și utilități) pentru servicii conexe navelor tehnice, formată dintr-o platformă și un terminal de colectare, stocare și tratare ape reziduale.

Durata de realizare este estimată la o perioadă de 12 - 16 luni. Finanțarea se va face din fonduri externe nerambursabile și din surse bugetare, prin programul Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF), de la care a obținut finanțare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte din anul 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1297 secunde