Noi măsuri de reformă a Fiscului

380
Noi măsuri de reformă a Fiscului - noimasuri-1469118818.jpg

Articole de la același autor

Pentru consolidarea reorganizării Agenției Naționale de Administrare Fiscală și creșterea eficienței colectării și a eficacității în combaterea evaziunii fiscale și a fraudei fiscale și vamale, modificările și completările Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală vizează:


- îmbunătățirea randamentului recuperării creanțelor bugetare dispuse prin hotărâri judecătorești definitive în materie penală, prin organizarea unei structuri responsabilă la nivel național cu executarea silită a cazurilor speciale. Actuala direcție de executare silită cazuri speciale se reorganizează prin preluarea structurilor teritoriale, pentru mărirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de către instanțele judecătorești, creșterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate și aplicarea eficientă a sancțiunilor internaționale;


- eficientizarea și întărirea controlului managerial al activității vamale a ANAF, prin înființarea unei funcții de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de subsecretar de stat, care va coordona întreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central și teritorial (Direcția generală a vămilor, direcțiile regionale vamale, birourile vamale de interior și de frontieră).


- optimizarea actului managerial administrativ al secretarului general – înalt funcționar public în cadrul ANAF, prin înființarea în subordinea sa a Compartimentului suport conducere, cu atribuții de asistență și secretariat la nivelul superior al conducerii ANAF.
De asemenea, prin proiectul de act normativ se urmărește clarificarea competențelor de control la nivel național ale inspectorilor antifraudă fiscală și actualizarea referirilor la actele normative prin care au fost aprobate Codul de procedură fiscală și Codul fiscal, ca urmare a reînnoirii acestora, respectiv Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Iulie 2016
Stire din Economie : Alegerea perioadelor fiscale
Pagina a fost generata in 2.3613 secunde