Nimeni nu pleacă fără cadouri de Paști de la târgul din Mamaia

921

Articole de la același autor

Pavilionul Expozițional din Mamaia a devenit loc de pelerinaj pentru constănțeni. Atracția o reprezintă Târgul Cadourilor de Paști, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. 


La numai o oră de la deschiderea manifestării expoziționale, câteva sute de cumpărători se plimbau printre standuri, cercetau marfa expusă, întrebau, probau, cumpărau.


Trebuie spus că, la această ediție, sunt prezente 110 firme care expun confecții textile pentru adulți, tricotaje, lenjerie, articole pentru copii, confecții din blană și piele, articole home - deco, încălțăminte și marochinărie. Printre ele sunt numeroși producători, dar și unități de comerț și importatori. 


La această ediție a Târgului Cadourilor de Paști impresionează diversitatea produselor, varietatea modelelor, calitatea și prețurile accesibile. 


Mă opresc la standul producătorului Pasioni Art Collection din Argeș. Sunt expuse confecții de damă. Bluzele au prețurile între 50 și 60 lei, sacourile se vând cu 170 lei, iar jachetele de primăvară, cu 150 lei. Câteva doamne studiază bluzițele și se hotărăsc rapid să cumpere. Nu cumva să le-o ia alții înainte!


În standul de alături, pe care este numele brand-ului "Kesller", sunt prezentate jachete bărbătești (la prețuri de 150 - 260 lei), și de damă (145 - 290 lei).


Fac câțiva pași și sunt atras, irezistibil, de standul unei firme de comerț din Constanța. Patroana este româncă, iar soțul italian. Au venit la târg cu fulare din bumbac și lână pentru toate anotimpurile, toate vârstele și ambele sexe. Prețul e unic: 10 lei. Nu rezist tentației și cumpăr unul, pe care mi-l și pun la gât. Gestul meu nu scapă neobservat și un cârd de domnișoare se grăbesc să-mi urmeze exemplul. Italianul jubilează. Îmi mulțumește că i-am adus norocul. 


Producătorul Pentex Prod din Buzău expune tot ceea ne poate face somnul odihnitor: lenjerie de pat (la prețuri între 75 și 200 lei), plăpumioare (100 - 160 lei), perne (35 lei). Frumusețea culorilor și a imprimeurilor te îndeamnă să cumperi grabnic. Drept dovadă, o doamnă în vârstă dă atacul la portofelul soțului și-l pune să plătească pentru un set de lenjerie de pat.


Ceva mai încolo, producătorul Eledan Com SRL își ademenește cumpărătorii cu o gamă variată de fețe de masă (59 - 125 lei), cuverturi (80 lei), lejerie de pat (75 - 179 lei), cearșafuri de pat (38 - 68 lei), cearșafuri pentru pilote (37 - 75 lei).


În standul lui Ella Design Collecțion din București e animație mare. Doamnele au de unde alege. Sunt expuse: rochițe (70 - 100 lei), sacouri de vară pentru dame (80 - 100 lei) și cămăși de damă (65 - 70 lei). Materialele au 90 - 95% bumbac.


Fac un popas ceva mai lung la standul lui Balkan Compass din Agigea, care prezintă tricouri pictate, la comandă, de Lucian Chirilov. Modelele sunt destinate unei anumite categorii de tineri: rebelii, excentricii, hipioții. 


Au mare succes vara, printre cei ce frecventează Vama Veche, dar nu prea se potrivesc cu cerințele unui târg destinat cadourilor de Paști. Artistul este pentru prima oară la o astfel de manifestare expozițională și este emoționat. Discut cu el despre modele și preferințele publicului și îi propun să facem un sondaj printre vizitatori. 


Cele patru persoane intervievate preferă altceva: desene mai vesele, culori mai vii, pastelate. Artistul este încântat: a descoperit ce vrea publicul. Îl îndemn să folosească prilejul oferit de târg și să discute cu cât mai mulți vizitatori.


Lecția de marketing s-a terminat și, bucuros că i-am fost artistului de folos, mă îndrept spre etaj. Frânez la standul lui Floradi Lux din Constanța. Poșetele din piele realizate de acest producător au prețurile cuprinse între 120 și 350 lei, iar cele din PVC, între 45 și 140 lei. De la prima ochire îmi dau seama că am găsit ce-mi trebuia. Profit de ocazie și îmi fac cadoul de Paști: o borsetă și un port chei. 


La ieșirea din pavilion, constat că, asemenea mie, toți vizitatorii au cedat ispitei. Toți au brațele încărcate cu cadouri. 


Programul de vizitare al târgului este următorul: între 22 și 25 martie, între orele 10 și 19, ia pe 26 maritie, de la 10 la 16.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Martie 2017
Stire din Economie : Info fiscalitate: TVA
Pagina a fost generata in 1.7982 secunde