Navigatorii fluviali vor fi pregătiți și certificați la standarde europene

221
Săptămâna trecută, la București, a fost lansat proiectul cu finanțare europeană HINT - Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, al cărui coordonator este Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV.

Alături de alți 17 parteneri din România, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia și Ucraina, CERONAV va participa la elaborarea standardelor de pregătire și certificare a personalului navigant fluvial. 

Armonizarea instruirii navigatorilor de pe apele interioare este una dintre direcțiile de acțiune identificate de Comisia Dunării și subliniate în strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. 

Proiectul vizează și elaborarea unui concept de navă școală pentru Dunăre, dezvoltarea și implementarea unei platforme de autoevaluare pentru personalul implicat în transportul de mărfuri periculoase, crearea unei rețele de cooperare între instituțiile de învățământ, partenerii sociali și sectorul privat din domeniul navigației și transportului pe ape interioare și organizarea de acțiuni pilot pentru promovarea meseriilor și locurilor de muncă din acest sector, informează CERONAV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Ianuarie 2013
Stire din Economie : 2012 a fost anul catastrofelor navale
Pagina a fost generata in 0.7295 secunde