Ministrul finanțelor Teodorovici le va povesti americanilor câte fonduri europene a atras

137
Ministrul finanțelor Teodorovici le va povesti americanilor câte fonduri europene a atras - maxresdefault-1427890180.jpg

Articole de la același autor

Nici nu s-a uscat cerneala pe decretul de numire în funcția de ministru de finanțe, că Eugen Teodorovici, a și plecat într-o vizită oficială, în Statele Unite ale Americii. Teodorovici va avea întrevederi cu șeful misiunii FMI pentru România, Andrea Schaechter, și cu reprezentanți ai investitorilor americani.


În cadrul întâlnirii cu șeful misiunii FMI pentru România, ministrul finanțelor va discuta despre politicile macroeconomice, susținerea creșterii economice, asigurarea stabilității financiare, eficientizarea cheltuielilor publice, reformarea și transparentizarea sistemului. Este interesant în ce culori va prezenta Eugen Teodorovici proiectul de Cod fiscal, pe care Guvernul Ponta îl consideră mană cerească pentru țară, în timp ce Consiliul Fiscal susține că reprezintă o amenințare pentru stabilitatea economică a României. 


Ministrul Eugen Teodorovici va participa și la evenimentul "Romania Investors Days", organizat de Franklin Templeton, Bursa de Valori București și Swiss Capital la New York. Cu acest prilej, el va prezenta "măsurile pentru asigurarea creșterii economice a României, măsurile Guvernului României de atragere a investițiilor străine, de sprijinire a pieței de capital, dar și progresele realizate în absorbția fondurilor europene, respectiv măsurile pentru accelerarea absorbției, care va contribui la susținerea creșterii economice", se arată într-un comunicat de presă. Despre ce progrese poate fi vorba în privința fondurilor europene, când se știe că, în ultimii doi ani nu s-au mai lansat proiecte noi?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4718 secunde