Mihai Daraban a primit vizita consulului general al Republicii Turcia la Constanța

206

Articole de la același autor

Mihai Daraban, președin-tele Ca-merei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, împreună cu Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA, a primit, vineri, 19 mai 2017, vizita lui Uyar Mustafa Sertel, consulul general a Republicii Turcia la Constanța. A fost o vizită de curtoazie, de cunoaștere și de exprimare reciprocă a sprijinului acordat companiilor constănțene și turcești în dezvoltarea activității lor.

Potrivit comunicatului dat publicității, consul general a fost foarte încântat de buna primire, afirmând că este o mare plăcere să observe buna colaborare pe care Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură o are cu Turcia. Totodata, Uyar Mustafa Sertel și-a exprimat dorința de a susține intensificarea relațiilor economice între firmele din Dobrogea și cele din Turcia.

Mihai Daraban a afirmat, la rândul său că Republica Turcia este cel mai mare investitor în România, din afara Uniunii Europene, și că firmele constănțene cu capital turcesc sunt, de fapt, companii românești, care se bucură de aceleași facilități și drepturi europene ca oricare altă firma românească. De asemenea, el s-a referit și la cele două domenii de interes, atât pentru România, cât și pentru Turcia, și anume turismul și agricultura, Turkish Airlines având un rol important în conexiunea aeriană a celor două țări.

În încheierea vizitei, consulul ge-neral a mulțumit conducerii CCINA, afirmând că a fost o plăcere vizita la această institiuție și a declarat că va depune toate eforturile pentru a sprijini comunitatea turcă în dezvoltarea afacerilor în Dobrogea.

Mihai Daraban l-a asigurat pe oaspete că, atât Camera de Comerț și Industrie a României, cât și întreg sistemul cameral, se vor implica profund și vor acorda tot sprijinul firmelor turcești ce vor dori să investească în România, iar CCINA va continua o colaborare eficientă, și pe viitor, cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0203 secunde