Marinarii cad pe capete la examenele de la Ministerul Transporturilor

12125
53
Marinarii cad pe capete la examenele de la Ministerul Transporturilor - fond2-1350238302.jpg

Articole de la același autor

Schimbarea locului de susținere a examenelor organizate de Autoritatea Navală Română, pentru obținerea brevetelor și certificatelor de capacitate maritimă, de la Constanța la București, poate fi comparată cu introducerea camerelor video la Bacalaureat.

Înainte de aplicarea acestei măsuri (potrivit informațiilor pe care le deținem), promovabilitatea era de peste 90% pe fiecare sesiune de examen. Ce s-a întâmplat după 1 octombrie 2012, când examenele au început să fie susținute la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu o comisie condusă de Mihai Grigorescu, fostul director al Inspectoratului Navigației Civile, un specialist cu o înaltă ținută morală?

Promovabilitate - 50%

La prima sesiune, s-au înscris 48 de candidați, din care s-au prezentat doar 37. Dintre aceștia au fost declarați "promovați" doar 20 de navigatori, respectiv 54%. La cea de a doua sesiune, s-au înscris 69 de persoane, din care s-au prezentat la examen 61. Doar 29 au fost declarați promovați, respectiv 47,54%. Pe ansamblul celor două sesiuni, gradul de promovabilitate este de 50%, ceva mai mare decât cel de la Bacalaureatul din vara lui 2012, care a fost de 44,02% după rezolvarea contestațiilor.

Se pune întrebarea ce a determinat scăderea promovabilității în rândul navigatorilor de la peste 90% la 50%? După câte cunoaștem, în afară de locul examenului și de componența comisiei nu s-a modificat nimic. Se folosește aceeași metodologie de examinare pe calculator, cu aceleași seturi de întrebări. Întrucât nu avem o explicație oficială și nici nu am participat vreodată la aceste examene, pentru a ne face o părere cât de cât obiectivă, așteptăm lămuriri chiar din partea navigatorilor care au trecut de-a lungul anilor prin probele organizate de ANR. Îi rugăm să își exprime opiniile pe site-ul nostru, la obiect, pe baza experienței proprii și nu din auzite.

Până în prezent, cei ce au comentat măsura schimbării locației examenului s-au referit mai mult la disconfortul și costurile generate de aceasta. Dar, oare, acesta era motivul real care îi împinge să o critice? Nu cumva resping schimbarea din aceleași motive pentru care mulți s-au împotrivit introducerii camerelor video la Bacalaureat?


Comentează știrea

53 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
un marinar
15 octombrie 2012
examen brevete

cauza este spaga care se lua la Constanta-banii pe o luna functie de brevet(o stie toata tara si voi nu o stiti-vrajeala).Mai aveti putina rabdare ca si la Bucuresti o sa creasca la 90% cind o sa inceapa sa sune telefoanele.

alt marinar
15 octombrie 2012
brevete pe spaga

Toata lumea din domeniu stie ce incompetenti termina academia si umc-ul care ne fac de ris peste tot pe unde se duc de aia nici nu exista programe de cadeti pt romani.Numele de Titi Simion nu va spune nimic? Daca nu va spun eu:spagarul nr 1 de la Constanta adica seful comisiei de examinare,ca de aia au si mutat examenele la Bucuresti ca se lacomisera baietii si nu pompau cit trebuie la capitala. Doua exemple de trecut prin examene traiasca TATA sint baietii sus-numitului care sint zero barat inclusiv la capitolulu educatie.TRAIASCA TATA

Mariner
15 octombrie 2012
f bine

Este intr-adevar incomod sa te duci pana in Bucuresti sa sustii examenele respective si apoi din nou in Ct pt simulator dar spaga care se lua cu vechii presedinti de cooperativa era binecunoscuta in tot orasul cred. E rau ca sunt bani de cheltuit in plus cu drumul si cazarea acolo dar ma bucur sa aud ca lipitorile astea care nu au stat 3 ani legati pe mare incep sa inchida cortinele. titi Simion..si alti 100!fii , nepoti, vanatori si securisti.Pacat ca nu s-a facut si parnaie totusi, sa-i fi prins inainte de mutarea asta.HUUUUOOO comunistilor!Fi-su lu titi simion cand a calcat prima oara pe un vapor avea imbarcari mai multe decat capitanul..MARS la cacat neam de 2 lei

Gogu Steriade
15 octombrie 2012
Incoruptibilii made in RO

Totul e praf in ochi pana la alegeri.Dupa sa vedem cat de incoruptibil este domnul Mihai Grigorescu,acest om "de inalta tinuta morala "incepand cu data de 1 Oct 2012.Punem pariu ca daca ii punem sa dea test din problemele de la GATAG,sau de la MAI pe domnii din minister si de la ANR,ar pica cu succes? Romania va scapa de boala spagii si a coruptiei cand in fruntea tarii vom avea un strain.Cum ar fi daca seful ANR ar fi un neamt,sau comisia de examinare la brevet sa fie formata din olandezi,suedezi etc. PS.Apropo cat de incoroptibil este Valentin Preda?Hahalera de la Min Transp.

Sida lu` Eba
15 octombrie 2012
S.R.L-UMC

Mai bine faceati o ancheta,referitoare la cloaca aia de la UMC.......

Victor
15 octombrie 2012
Aiureli

Nu sunt din sistem. dar eram curios daca articolul este unul obiectiv. Din pacate m-am lamurit! Este prematur sa tragi o concluzie pertinenta dupa numai 2 sesiuni, iar cei care au postat au scris aiurea, in afara subiectului. Ce treaba are Titi Simion cu examemele marinarilor? Ala stiu ca se ocupa cu barcutele pescaresti cu yolele, cu agrementul! Parerea mea este ca cei care au postat sunt niste frustati care incearca devierea atentiei. Sa scrie cineva daca a dat ceva cu adevarat si cui!!!

mihai
15 octombrie 2012
ipocritilor

pt domnii de la 1,2, si 3 intreb:e bine sa stai acasa cu familia in fiecare zi la caldurica si sa critici niste amarati care isi pierd viata pe mare pentru niste de bani cinstiti?repet,nu furati,nu castigati la loto,ci cinstiti.ipocritilor!!!

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ALT MARINAR
15 octombrie 2012
EXAMINARI

Toata lumea stie cate milioane de euro au facut Branza si Catalina Coval, cum putea fi sefa de comisie una care nu a calacat pe mare? Si a facut facultate la FF ?? De asta nu vom mai gasi de munca, calitatea a scazut enorm, in curand ajungem la nivelul asiaticilor. Ar fi foarte bine sa dispara acesti acoliti din ANR care nu au calcat delocv pe mare si au ajuns acolo numai pe nepotisme si pile, de unde au milioanbe de euro acesti sefi care au lucrat toata viata numai la stat? Nu au calcat pe mare niciodata dar sunt mari directori cu brevete de comandant si sef mecanic? Cata experienta pe mare au domnii Branza, Grigore, Pana, Simion si Domnita Catalina?????? Nici una, mereu au stat numai la uscat adica la Stat dar sunt multimilionari. Daca s-ar aplica legea 18 comunista, ar fi bani garla ;la buget din averile confiscate. Sa speram ca se va schimba ceva desi caracatita este foarte bine amarata!!!! Toata lumea stie cum s-au dat brevetele in ultimii 8 ani de cand Domnii Branza, Simion, Grigore, Pana, Danciu si Domnita Coval au guvernat examinarile. Dar ce jafuri de nave intra in portul Constanta pe spagi grele la Domnii Inspectori de la PORT STATE CONTROL? care iau sute de mii de euro lunar? Bineinteles lasand grosul la Domnul Branza? Ca daca nu era frate cu Traian demult era inchis la mititica!!!

marinar 2
15 octombrie 2012
prostii !

Da de ce nu se zice nimic si de astia care au fost pusi acum in frunte ? Preda de la minister ? Penalul de Olteanu ? Care au facut praf institutia ? Ei sunt CURATI ? Ha, las-o, bai, nene Tita , ca nu tine... !!

53 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde