Marile averi nedeclarate ies la lumină

241
Marile averi nedeclarate ies la lumină - marileaveri-1448301757.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a finalizat verificările în cazul primelor 10 persoane din grupul celor cu averi mari (de peste 20 milioane de euro pe persoană), care este format din 336 persoane. Au fost depistate venituri nedeclarate totalizând 86.948.321 lei. Dintre acestea, 23.771.463 lei sunt cu sursă neidentificată, iar 63.176.858 lei - cu sursă identificată. Persoanele în cauză vor trebui să achite în total impozite pe venit și accesorii în valoare de peste 16,349 milioane de lei. La acestea se adaugă alte penalități de întârziere ce urmează a fi calculate de Fisc.


Potrivit ANAF, verificările sunt foarte complexe. Au fost analizate operațiunile desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (fiind vorba de peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, în principal, pe format hârtie, fapt care a necesitat prelucrarea manuală a acestora. Au fost verificate operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni). Au fost prelucrate informații privind deținerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale (servicii de impozite și taxe locale). Mare parte dintre activitățile și tranzacțiile verificate presupun analize complexe: activități investiționale diverse, tranzacții cu instrumente financiare pe piețele interne și internaționale, tranzacții disimulate sau artificiale, multiple operațiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informații neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticenței contribuabililor de a furniza astfel de informații). 


Ceea ce nu spune ANAF este dacă veniturile nedeclarate depistate au fost obținute pe căi legale sau ilicite și dacă va sesiza organele de cercetare penală. Mai trebuie și faptul că numele celor 10 mari evazioniști nu sunt dezvăluite opiniei publice, protecția lor fiind asigurată de lege. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Două noi ghiduri pentru contribuabili
Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții DNA la ANAF!
Pagina a fost generata in 0.6082 secunde