Lideri sindicali constănțeni, la congresul ETF, din Barcelona

197

Articole de la același autor

În perioada 24 - 26 mai 2017, în Barcelona, va avea loc cel de al cincilea congres ordinar al Federației Europene a Lucrătorilor din Transporturi (ETF), organismul european al Federației Interna-ționale a Lucrătorilor din Trans-porturi (ITF). Evenimentul se desfășoară sub sloganul "Transport echitabil pentru Europa - justiție socială, solidaritate, unitate".

Mai mult de 500 de participanți, reprezentând sindicate din 41 de țări europene, vor discuta despre strategii și acțiuni pentru a face față provocărilor din sectorul transporturilor și pieței forței de muncă și pentru a asigura un viitor social solidar pentru toți.

România este reprezentată de lideri ai sindicatelor din toate ramurile transporturilor. Din partea Sindicatului Liber al Navigatorilor participă președintele Adrian Mihălcioiu și secretarul general Aurel Stoica, iar din partea Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, președintele Mircea Burlacu.

Programul de lucru al ETF pentru perioada 2017 - 2022 se va concentra pe politica în dome-niul transporturilor și pe transportul durabil, drepturile muncii și ale sindicatelor, organizarea la nivel mondial, reprezentarea transfrontalieră și coordonarea, consolidarea capacităților prin formare și educație.

"La acest congres, membrii ETF vor modela viitorul ETF și sectorul transporturilor în Europa. 3,5 milioane de lucrători din transporturi se bazează pe ETF pentru a elimina practicile de dumping social din sector și pentru a-și îmbunătăți condițiile de muncă și de viață. Aceasta este în centrul activității prioritare a ETF, precum și a activității ITF, și suntem gata să avansăm în Europa și să luptăm pentru un transport echitabil pentru lucrătorii și cetățenii săi", a declarat secretarul general al ETF, Eduardo Chagas.

Congresul este cel mai important organism de conducere al ETF, în care filialele sale decid asupra abordărilor și strategiilor politice ale organizației pentru următorul mandat și aleg conducerea ETF.

Tot în Barcelona, în perioada 22 - 23 mai, se vor desfășura conferințele organizațiilor de tineret și de femei ale ETF. În cadrul lor se vor discuta programele de lucru ale comitetelor de tineret și femei ale ETF și se vor alege ambele comitete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5308 secunde