Iranul, invitat să deschidă o platformă de desfacere a peștelui și fructelor de mare în România

109
Iranul, invitat să deschidă o platformă de desfacere a peștelui și fructelor de mare în România - iranulinvitat-1475595361.jpg

Articole de la același autor

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială, pe Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Iran la București.

Având în vedere interesul pentru stabilirea unor relații de colaborare, parteneriale cu asociațiile fermierilor din România, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul țării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din pește și fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă. Din discuțiile purtate de potențialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluție, cu îndeplinirea condițiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acțiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcțiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părți, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitația către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediție a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2016
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,66 bani
Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Economie : Cu nava pe șapte cărări
Marţi, 04 Octombrie 2016
Stire din Economie : Leul s-a răzbunat pe toate valutele
Marţi, 04 Octombrie 2016
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 2.085 secunde