Investitorii din Emiratele Arabe Unite sunt interesați de agricultura românească

153
Investitorii din Emiratele Arabe Unite sunt interesați de agricultura românească - investitoriidinemiratelearabeuni-1507022764.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, l-a primit pe ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla. În cadrul vizitei, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite și–a exprimat interesul pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezența mai multor firme din România la târgurile și expozițiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate. Totodată, Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla a dorit să afle care ar fi oportunitățile de investiții în sectorul agricol în țara noastră.

Ministrul Petre DAEA a făcut o succintă prezentare a sectorului agricol, accentuând ideea că, în ultima perioadă, fermierii români s-au dezvoltat foarte mult, integrarea în Uniunea Europeană ajutând în acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultimă generație, au început să se organizeze și obțin producții din ce în ce mai mari de la an la an. În același timp, ministrul a arătat că, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este acela de a crește randamentele de producție la unitatea de suprafață, prin reabilitarea sistemelor de irigații, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate.

În ce privește domeniile care ar putea prezenta interes pentru potențialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigațiilor dar și la cel legumicol, întrucât în țara noastră se realizează o producție importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor rețele de preluare sau unor linii de prelucrare și conservare a acestora.

Ministrul Agriculturii i-a asigurat pe oaspeții săi de tot sprijinul MADR pentru a pune în legătură directă oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite și producătorii români, în vederea consolidării relațiilor economice. "Demersul dvs. este productiv, investitorii pot intra în contact cu fermierii din țara noastră pentru a intra în etapa practică astfel încât să existe beneficii de ambele părți", a adăugat Petre Daea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.1693 secunde