Info fiscalitate: restituirea impozitului reținut la sursă

132
Info fiscalitate: restituirea impozitului reținut la sursă - infofiscalitaterestituire-1406829687.jpg

Articole de la același autor

OUG nr. 8/2014 a introdus prevederi speciale cu privire la moda-litatea de restituire de către plătitorul de venit a impozitului reținut la sursă în cuantum mai mare decât cel legal datorat.

Astfel, restituirea acestuia se efectuează de către plătitor la cererea contribuabilului, depusă în termenul de prescripție a dreptului de a cere restituirea, respectiv în termen de 5 ani de la data când s-a născut acel drept.

În raport cu organul fiscal, plăti-torul de venit nu va depune declarație rectificativă, iar sumele resti-tuite de către plătitor se vor regulariza cu obligațiile fiscale de același tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea. Pentru diferențele de restituit sunt aplicabile prevederile privind compensarea sau restituirea, după caz.

În situația în care plătitorul nu mai există, restituirea impozitului pe venit reținut la sursă în cuantum mai mare decât cel legal datorat se efectuează de către organul fiscal care administrează creanțele fiscale ale contribuabilului solicitant. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4662 secunde