Info fiscalitate: noi reguli privind declarația 394

233
Info fiscalitate: noi reguli privind declarația 394 - regulinoi-1480093829.jpg

Articole recomandate

Începând cu data de 1 octombrie 2016, formularul 394 "Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA" se va completa integral, pentru toate operațiunile efectuate pe teritoriul național, informează ANAF.

Astfel, până la 30 noiembrie 2016 inclusiv, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, care au perioada fiscală luna calendaristică, vor depune formularul 394 completând informațiile din toate căsuțele declarației.

Formularul se depune în format electronic sub forma unui fișier PDF, care are atașat un fișier XML, a cărui structură este disponibilă pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Declarația se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pe portalul e-România. Pentru depunerea declarației, plătitorul trebuie să dețină un certificat calificat, eliberat în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.

Declarația se poate depune și în format electronic, însoțită de anexa nr. 1 la ordin, în format hârtie (doar prima pagină), semnată și ștampilată, conform legii. Declarația în format electronic, însoțită de formularul listat, semnat și ștampilat, se depune direct la registratura organului fiscal competent ori se comunică prin poștă cu confirmare de primire.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, ANAF a elaborat "Ghidul de completare a declaraiei informative privind livrările de bunuri/prestările de servicii i achiziiile efectuate pe teritoriul naional - formular 394". Acest ghid se gasește pe site-ul Agenției Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro/ în seciunea Asistenta contribuabili – Ghiduri curente sau poate fi vizualizat la urmatorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_D394_2016.pdf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4956 secunde