Incidente și accidente pe mări și oceane

267
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1501510995.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Anda" s-a răsturnat și s-a scufundat în dreptul portului Sevastopol, din peninsula Crimeea, de la Marea Neagră, în dimineața zilei de 29 iulie 2017. Nava era încărcată cu grâu. Plecase din portul Kerch și urma să ajungă la Tripoli, în Libia. Dintre cei nouă membri ai echipajului (sirieni și indieni), opt au fost salvați, iar unul a fost declarat dispărut. Trei marinari au fost recuperați dintr-o barcă de salvare, iar cinci au fost găsiți pe o plută de salvare. Nava a fost surprinsă de o furtună, când a părăsit portul Kerch, în ciuda avertizării meteo.

v v v

În dimineața zilei de 29 iulie 2017, ferry-boat-ul "Cruise Smeralda", cu 900 de pasageri la bord, a pierdut controlul direcției, în portul Livorno, din Italia, în timp ce acosta în dană. Nava a lovit un pilon și a suferit avarii. Din cauza gravității acestora, următoarea călătorie planificată la Sardinia a fost anulată.

v v v

Taifunul Nesat s-a abătut asupra Taiwanului și a lovit, printre altele, nordul portului Keelung. În seara zilei de 29 iulie 2017, legăturile la cheu ale ferry-boat-ului de mare viteză "Natchan Rera" s-au rupt din cauza furtunii. Împinsă de vânt, nava a lovit-o cu bulbul două fregate taiwaneze, acostate în aceeași dană și le-a avariat grav.

v v v

Pe data de 28 iulie 2017, yacht-ul de croazieră "Doganay" nu a mai putut fi controlat după ce elicea s-a blocat din cauza unei frânghii căzute în apă. Astfel că ambarcațiunea a ajuns pe roci, pe insula Bozcaada, din provincia Canakkale, Marea Egee. La bord se aflau 39 de emigranți ilegali, care încercau să ajungă pe insula Lesbos, din Grecia. Toți emigranții au fost reținuți. De asemenea, au fost arestate mai multe persoane suspecte că au organizat traficului de emigranți, inclusiv doi sau trei ucraineni.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Bilal Bal" a rămas în derivă, pe data de 28 iulie 2017, în dreptul Insulei Buyukada, din Marea Marmara. Nava plecase de la Tuzla spre Samsun. În ajutorul ei a fost trimis un remorcher.

v v v

Cargoul rusesc "Phobus" a raportat un incendiu la bord, în după-amiaza zilei de 28 iulie 2017, în timp ce se afla la Chioggia, Italia. Focul a fost provocat de o operațiune de sudură. În urma intervenției pompierilor, incendiul a fost stins, dar marfa a fost afectată. Magaziile erau încărcate cu cherestea și lăzi.

v v v

Ambarcațiunea taxi "Ed Rogowsky" a lovit cheul din terminal de ferry-boat aflat în zona de vest a portului Manhattan. Incidentul a avut loc în seara zilei de 28 iulie 2017, în timpul acostării, din cauza unei manevre întârziate. Aproximativ 30 de pasageri au fost răniți ușor sau mai grav, din cauza impactului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1537 secunde