Incidente și accidente pe mări și oceane

223
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente1-1497184336.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Centrului de control al traficului, care a anunțat Garda de Coastă a Turciei, pe 8 iunie 2017, în timpul tranzitului prin Strâmtoarea Dardanele, comandantul cargoului de mărfuri generale "Salix" ar fi fost beat și l-a insultat pe președintele turc Erdogan prin radio. Nava a fost obligată să se îndrepte spre insula Bozcaada, din Marea Marmara, sub comanda unui alt ofițer din echipaj și să rămână acolo. Comandantul și alți trei ofițeri de la bord au fost prezentați în fața instanței de judecată din Canakkle, unde acuzațiile împotriva lor au fost respinse, întrucât nu au fost prezentate probe privind vinovăția lor.

v v v

Tancul LPG "Windsor" a fost abandonat de proprietarul sau operatorul său la Antares Marine, Singapore. Nava este blocată pe Djibouti Anchorage, de două luni. Căpitanul, de naționalitate bulgară, a părăsit vasul în circumstanțe neclare, comanda fiind preluată de un ofițer ucrainean. Echipajul este format din 20 de marinari indieni, bulgari, ucraineni și filipinezi. Salariile nu au mai fost plătite de două luni.

v v v

Pe data de 7 iunie 2017, o furtună puternică a rupt legăturile navei pentru transportul autoturismelor "Neptune Thelisis", acostată în portul Koper, Slovenia. Vasul, incontrolabil în acel moment, a rupt podul care era deschis pentru a permite îmbarcarea autovehiculelor și a dărâmat o macara de cheu. Nimeni nu a fost rănit, dar pagubele produse la instalațiile portuare sunt uriașe, fiind estimate la 15-20 milioane de euro. Potrivit rapoartelor locale, proprie-tarii de nave se plâng mereu cu privire la riscurile acostării în portul Koper, dar fără niciun rezultat. Presa locală menționează alte două accidente similare petrecute în acest port.

v v v

Tancul petrolier "Bosfor", sub pavilionul Moldova, a fost arestat în portul Odessa, Ucraina, pe 8 iunie. Potrivit declarației oficiale, în perioada anilor 2015 - 2017, nava a fost angajată în contrabandă, ducând aproximativ 100 de marinari ucraineni din Ucraina în Peninsula Crimeea. Aceasta a fost ocupată de Rusia în anul 2014 și, de atunci, este considerată "teritoriu ucrainean ocupat temporar", cu legi speciale care definesc statutul Crimeei și toate aspectele legate de tratarea teritoriului ocupat, inclusiv trecerea frontierei și ocuparea forței de muncă. Nava, al cărei cost este evaluat la 1,7 milioane de dolari, riscă să fie confiscată. Numele proprie-tarului nu a fost dezvăluit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6597 secunde