Incidente și accidente pe mări și oceane

317
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1496074916.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 26 mai, scafandrii din Marina și Poliția Columbiană au găsit un cilindru atașat sub apă, de corpul cargoului de mărfuri generale "Carmen 1", care acostase în portul Al Guajira, din Columbia. Recipientul conținea pachete cu cocaină, care cântăreau, în total, 50 kilograme. Poliția crede că drogurile aparțin unui grup criminal din Los Pachenca. Nava era pe punctul de a pleca spre Colon, Panama. 


x x x


Pe tancul de produse petroliere "Zircon E" a izbucnit un incendiu în sala mașinilor, pe 25 mai 2017, la ora 7:30. Nava se afla în Golful Riga, din Letonia, la scurt timp după ieșirea din port, cu destinația Danemarca. Garda de Coastă a trimis mai multe remorchere și ambarcațiuni de patrulare în asistență. Căpitanul navei nu a solicitat evacuarea și întregul echipaj de 17 oameni a rămas la bord, să lupte cu focul, folosind mijloacele proprii. Nava era încărcată cu 7 000 de tone de motorină.


x x x


Garda de Coastă a Greciei a interceptat, în Marea Egee, portcontainerul "Mekong Spirit" și l-a condus în Golful Kefalos, insula Kos, unde ancorat în după-amiaza zilei de 24 mai 2017. Nava este suspectă de încălcarea embargoului internațional asupra armelor, impus Sudanului. Portcontainerul plecase din Aliaga, Turcia, pe 23 mai, și se îndrepta spre Sudan. După câteva ore de la reținere, nava a ridicat ancora și, pe 25 mai s-a îndreptat spre Souda, Creta, pentru o investigație aprofundată. 


x x x


La bordul portcontainerului "Santa Bettina" a avut loc o tragedie. În timpul voiajului de la New York spre Tilbury, Essex, căpitanul s-a sinucis.


Decesul a avut loc la o săptămână de călătorie. Era prima dată când echipajul naviga cu acel căpitan, așa că oamenii știau foarte puțin despre el. Echipajul a fost profund afectat, dar mai ales tânărul navigator care l-a descoperit pe sinuciugaș. Nu mai văzuse un cadavru.


În portul de sosire, echipajul le-a cerut preoților să citească Liturghia și să binecuvânteze anumite zone ale navei, inclusiv unele cabine și locul în care a fost găsit căpitanul mort.


x x x


Pe data de 22 mai 2017, un membru al echipajului bulk-carrier-ului "Nord Quebec" a fost lovit în față de o parâmă, care a cedat în timpul operațiunii de acostare în portul Trois-Rivieres, de pe râul St. Lawrence, din Quebec, Canada. Marinarul a fost dus la spital. La scut timp s-a anunțat că a decedat din cauza rănii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4252 secunde