Incidente și accidente pe mări și oceane

310
Incidente și accidente pe mări și oceane - incientepemari-1493052220.jpg

Articole de la același autor

În după-amiaza de 22 aprilie 2017, nava amfibie de asalt "Galicia", aparținând forțelor navale spaniole, a primit un apel de urgență de la tancul petrolier "Costina" (sub pavilion Emiratele Arabe). Acesta a raportat că este atacat de cinci pirați înarmați, aflați la bordul unei ambarcațiuni. Incidentul s-a petrecut în Oceanul Indian, în largul coastelor Somaliei. Vasul militar a trimis un elicopter, dar, între timp, pirații se lăsaseră păgubași și au părăsit zona. O echipă a forțelor speciale a ajuns la bordul tancului petrolier pentru a se asigura că nava este în siguranță și nu există pirați în jur. 




Tancul LNG "Sevilla Knutsen" de 110.920 tone registru brut a lovit un recif necartografiat, situat la sud de Guam, în Oceanul Pacific, în timpul voiajului dinspre Japonia spre Australia. Incidentul s-a întâmplat dimineața devreme, pe 18 aprilie 2017. Vasul a suferit avarii grave - spărturi la bulb și carenă - care au dus la pătrunderea apei. Echipajul a reușit să țină situația sub control. Nava a fost nevoită să își schimbe cursul și să se îndrepte spre Filipine.




Remorcherul nigerian de apro-vizionare "Atlantic mann" a fost atacat de pirați pe 19 aprilie 2017, la aproximativ 11 mile marine sud de Brass, Nigeria, în Golful Guineea. Pirații au răpit opt membri ai echi-pajului și au rănit unul. Marinarul ră-nit a fost dus la spital cu elicopterul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde