Incidente și accidente pe mări și oceane

297
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1492613669.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 19 aprilie 2017, la ora 4, ora Moscovei, Centrul de Căutare și Salvare pe Mare din portul rusesc Novorossiysk a raportat dispariția cargoului de mărfuri generale "Geroi Arsenala" de pe radarele Centrului de Control al Traficului din Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră și Marea Azov. La bord se afla un echipaj de 12 navigatori. Cargoul tranzita strâmtoarea Kerci, în direcția sud. Plecase din Rostov și urma să ajungă în Turcia, cu o încărcătură de cereale. La scurt timp, s-a raportat că nava s-a scufundat. A fost declanșată o amplă operațiune de căutare și salvare, în care au fost angajate nave ale Marinei militare, ale Gărzii de Coastă și elicoptere. Cinci membri ai echipajului au fost reperați pe mare, dar ceilalți nu au fost găsiți. Un marinar a fost scos din apă într-o stare critică, cu hipotermie. Temperatura apei este de 7 - 8 grade Celsius. Căutările sunt îngreunate din cauza furtunii.

v v v

Nava de croaziera "MSC Magnifica" a lovit digul de la Civitavecchia, în seara 18 aprilie 2017, în timp ce părăsea portul. Vasul a fost nevoit să se întoarcă în port. Potrivit unor informații, nava ar fi suferit unele avarii. Nimeni nu a fost rănit, iar pasagerii au fost duși la hoteluri locale.

v v v

Ferry-boat-ul "Trans - Asia 2" cu 619 de pasageri la bord a rămas fără propulsie, în ziua de 17 aprilie 2017. Incidentul s-a produs în apele de la Polo Point, Filipine. Potrivit Gărzii de Coastă, elicea s-a încurcat în parâme, provocând oprirea motorului din tribord. Toți pasagerii au fost evacuați de pe navă. Nimeni nu a fost rănit. Ferry-boat-ul "Trans - Asia 2" a fost construit în 1977 și este înmatriculat sub pavilion Filipine.

v v v

Bulk-carrier-ul "Aristimo" a eșuat pe râul Parana, Argentina, în dreptul lui San Nicolas, râu Parana, pe 10 aprilie 2017. Pe18 aprilie, vasul era încă eșuat.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "M. Andreev" a intrat în black-out pe 18 aprilie 2017, în timp ce tranzita zona de ancoraj a portului rusesc Azov, de la Marea Azov. Nava era încărcată cu grâu. Din cauza derivei, vasul a lovit bulbul cargoului "Aleksandr Lebed", care era an-corat, și pe cel al cargoului "Rusich 2", care era acostat în dană. Cele trei nave au suferit ușoare daune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7055 secunde