Incidente și accidente pe mări și oceane

206
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1491316601.jpg

Articole de la același autor

Pirații au deturnat un vas comercial indian în largul coastelor Somaliei, acesta fiind cel de al doilea atac din ultimele săptămâni. La bordul acestuia se află un echipaj de 11 oameni. 


Nava "Al Kaushar" plecase din Dubai și se îndrepta spre portul Al Mukala din Yemen din Dubai. Capturarea ei s-a produs pe 1 aprilie 2017. Căpitanul a reusit să anunțe autoritățile din Dubai și pe proprietarul navei. Autoritățile analizează opțiunile pentu repatrierea navei și echipajului în condiții de siguranță.


Anterior, pe 15 martie, oameni înarmați au cerut o răscumpărare pentru eliberarea unui petrolier, pe care le-au capturat în largul coastelor Somaliei.


• • •


Mineralierul sud-coreean "Stellar Daisy", de 266.000 tdw a dispărut vineri, 31 martie 2017, în Pacific, în dreptul coastei Uruguay-ului, la câteva ore după ce a lansat semnalul de primejdie. Nava era încărcată cu minereu de fieri și se îndrepta dinspre Brazilia spre China. La bord se afla un echipaj de 24 de oameni, cin care 14 filipinezi și 8 sud-coreeni. Pe 1 aprilie, doi marinari filipinezi au fost găsiți pe o plută. O peliculă de petrol a fost detectată la 2.300 mile marine de coastă, fiind un indiciu că mineralierul s-a scufundat. 


Potrivit unor ipoteze, marfa s-a deplasat în magazii, producând înclinarea, răsturnare și scufundarea navei. 


• • •


Cargoul de mărfuri generale "Rasha 1", aflat în zona de ancoraj a portului Astrahan, de pe fluviul Volga, a târât ancora și plutit în derivă, intrând în coliziune cu cargoul "Volgo-Balt 239". Ambele nave au suferit mici avarii. Navele au rămas la ancoră până la finalizarea anchetei. 


• • •


Pe 27 martie, bulk-carrier-ul "Mount Faber" a fost interceptat de forțele de poliție, în Strâmtoarea Gibraltar, în timp se deplasa dinspre Columbia către Turcia. La bord au urcat 34 de ofițeri și vameși. Investigația a dus la descoperirea a 108 kilograme de cocaină, cu o valoare de 6,5 milioane de lire sterline. Drogurile erau ambalate într-un tub, care fusese atașat pe corpul navei, sub apă. Vasului i s-a permis pe 29 martie să își continue voiajul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Aprilie 2017
Stire din Economie : Se deschide Târgul de Florii
Miercuri, 05 Aprilie 2017
Stire din Economie : Euro cedează 0,08% în lupta cu leul
Miercuri, 05 Aprilie 2017
Stire din Economie : Colocviile constructorilor de nave
Pagina a fost generata in 0.7886 secunde