Incidente și accidente pe mări și oceane

390
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1484585368.jpg

Articole de la același autor

Împins de vântul puternic, car-goul de mărfuri generale "Sigma", aflat în balast, a eșuat pe plaja Livorno. Incidentul a avut loc pe data de 13 ianuarie 2017, în jurul prânzului. Nava era la ancoră, dar aceasta a început să grapeze din cauza furtunii. Autoritatea portuară a avertizat-o asupra pericolului și s-a oferit să trimită remorchere în asistență, dar căpitanul ucrainean a refuzat ajutorul, susținând că are situația sub control. Cum era de așteptat, furtuna a pus vasul pe uscat. Pe data de 15 ianuarie, cargoul a fost repus în plutire cu ajutorul remorcherelor de sal-

vare.

v v v

Bulk-carrier-ul "Harvest Sun" a intrat în coliziune cu nava de pescuit daneză de 34 de tone " FN 126 Anna P". Incidentul s-a petrecut pe data de 14 ianuarie 2017, în Kattegat, la est de Insula Laeso. Doi membri ai echipajului de pe pescador au fost preluați de nava de pescuit "FN 81 Betina Kruse". Avariat, pescadorul "FN 126 Anna P" a fost remorcat până în portul Osterby din Laeso. Bulk-carrier "Harvest Sun" a fost reținut la Skagen, pentru scurt timp, pentru anchetă, apoi a fost lăsat să-și reia voiajul.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Fluvius Tamar" s-a scufundat în Marea Nordului, la aproximativ 35 mile marine nord-est de Ramsgate, Marea Britanie. Accidentul s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2017. Șapte membri ai echipajului au fost salvați în urma unei operațiuni la care au participat elicoptere, ambarcațiuni de salvare și navele din apropiere. Cauza scufundării nu se cunoaște. Nava plecase de la Eemshaven, Olanda, spre Pasajes, Spania.

v v v

Pe data de 12 ianuarie, nava portcontainer "Maersk Calabar" a contactat Centrul de Salvare pe Mare din Insula Reunion, solicitând asistență medicală de urgență, deoarece căpitanul avea dureri abdominale severe. La indi-cația Centrului de Salvare, nava s-a îndreptat spre Reunion și a acostat în Le Port. Căpitanul a fost preluat de un elicopter și transportat la spitalul din Saint-Denis, apoi nava și-a reluat călătoria spre Singapore.

v v v

Ferry-boat-ul "Mirtidiotissa" a rămas în black-out în după-amiaza de 13 ianuarie 2017, în timp ce se deplasa dinspre Agios Konstantinos, Phthiotida, spre Insula Skiathos din Marea Egee. Pe vas se aflau 21 de pasageri și mai multe vehicule. Ferry-boat-ul a fost remorcat până în port. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.5279 secunde