Incidente și accidente pe mări și oceane

349
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1476630392.jpg

Articole de la același autor

Nava pentru transportul peștelui viu "Gunnar Thordarson" a anunțat că a rămas fără propulsie și a cerut asis-tență, în timp ce se afla în Strâmtoarea Danemarca. Garda de Coastă din Islanda a acordat asistență. 


Nava ro-ro, de pasageri "Dharma Kencana VIII" s-a răsturnat pe bordul tribord în după-amiaza de 14 oc-tombrie 2016, la scurt timp după ple-carea din Labuan Bajo, Insula Nusa Tenngara, Indonezia. La bord se aflau aproximativ 200 de pasageri. Se pare că accidentul a fost provocat de o balastare defectuoasă, care a dus la deplasarea camioanelor de pe punte și la pierderea stabilității.


Nava de croazieră "Pacific Princess" a lovit digul de la intrarea în portul Nisa, Franța, în dimineața de 14 octombrie 2016. S-a produs o spărtură în corpul navei, urmată de pătrunderea apei. A intervenit imediat echipa de salvatori, formată din scafandri și pompieri. Croaziera spre Barcelona a fost anulată. Accidentul s-a produs în condiții de vreme aspră cu vânt puternic.


Tancul de produse petroliere "Fadl E Rabbi" a fost arestat în baza deciziei Curții de Justiție din Chittagong, pe data de 13 octombrie 2016. Nava este blocată în Chittagong începând din luna iulie a acestui an. Se pare că decizia instanței a fost determinată de faptul că salariile echipajului nu au mai fost plătite pe perioade de patru până la opt luni. Nu este exclus să existe și alte motive, mult mai grave.


Remorcherul "Nathan E Stewart" a eșuat în Canalul Seaforth, de lângă Insula Bella, din Canada, în timp ce împingea barja "DBL 55". Remorcherul a rămas atașat la barjă și s-a scufundat parțial. Combustibilul s-a scurs în apă. 


Pe 13 octombrie 2013, un membru al echipajului de pe yacht-ul "Star Clipper", care se afla în comă, a fost preluat cu elicopterul. Ambarcațiunea era ancorată la Thira, Santorini, Grecia. Marinarul a murit la spital.

Cargoul de mărfuri generale "Auriga" a eșuat în Canalul Kiel, în timp ce îl tranzita în direcția nord. Accidentul a fost cauzat de o pană de curent. Nava a lăsat ancora la apă, dar aceasta nu a împiedicat eșuarea. Vasul a fost repus în plutire cu ajutorul unui remorcher și și-a reluat voiajul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.6132 secunde